Rižoto s kozicama i mahunama

Rižoto s gamberima, mahunama i shiitake gljivama možeš pripremiti za 30-ak minuta, a serviraj ga kao predjelo ili glavno jelo. Sastojci su namijenjeni za četiri osobe, a recept ti donosi portal Gastro.hr
Vidi originalni članak

Priprema

Rižu skuhaj prema uputama na pakiranju. Mahune i brokulu skuhaj na pari da budu al dente, dobro ocijedi. U woku na sezamovom ulju preprži gambere i shiitake gljive, dodaj mahune i brokulu.

Začini sa soja sosom, đumbirom u prahu i chili papričicom (po želji). Dodaj kuhanu rižu, dobro promiješaj i pirjaj 5 minuta. Posluži toplo.

Sastojci

  • 250 g gambera
  • 150 g brokule
  • 200 g zelenih plosnatih mahuna
  • 100 g shiitake gljiva
  • 1,5 šalica mješavine basmati riže i divlje riže
  • bijeli soja sos
  • sezamovo ulje
  •  đumbir u prahu
  • chili papričica (po želji)

Više recepata potraži na: www.gastro.hr

Posjeti missZDRAVA.hr