Paleo kruh od indijskih oraščića

Alisa Bunjevac
Ovaj jednostavni kruh naše blogerice Alise Bunjevac dobiva se miksanjem svih sastojaka u blenderu i ne sadrži pšenično brašno. Pun je proteina i zdravih masti, a odlično će ići uz lagane ljetne namaze.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 400 g indijskih oraščića
  • 8 svježih jaja
  • ½ žličica sode bikarbone
  • 1 žličica soli
  • 4 žlice kokosovog brašna
  • I po potrebu oko 50 ml vode

Isprobaj ukusan i zdrav sladoled od jagoda i kokosova mlijeka Paleo dijeta uz sladoled od jagoda

paleo recepti Paleo mini pite s višnjama, vanilijom i chia sjemenkama

Priprema:

  1. Sve sastojke osim vode stavi u blender. Miksaj dok ne dobiješ gustu glatku smjesu. Smjesa ne smije biti tvrda nego gusta dovoljno da se može preliti iz blendera u kalup uz pomoć špatule. Dodaj vodu ako je potrebno.
  2. Kalup za pečenje kruha obloži papirom za pečenje i peci u parnoj pećnici oko 70 min na 180°C. Ako nemaš parnu pećnicu na dno pećnice stavi dublji pleh u koji si ulila vode.
  3.  Čačkalica mora izaći suha kad je pikneš u sredinu kruha.
  4. Kad je kruh gotov pusti ga oko 30 min da ostane u kalupu prije nego ga izvadiš. Kad ga izvadiš pusti ga da se skroz ohladi prije rezanja.
  • Kruh je pun proteina i masti te jako zasitan i jedite ga u malim količinama.
  • Kruh se lako reže, te ga možeš cijelog narezati i zalediti po porcijama. Prije konzumacije pustite ga da se odledi u frižideru.
  • Odlično se slaže sa povrtnim namazima.

Dobar tek!

Kako pojesti što više zelenog povrća: imamo recept s vaflima!

Potraži više Alisinih recepata na bezglutena.hr i na Facebooku!

Posjeti missZDRAVA.hr