Paleo kruh od indijskih oraščića
Ovaj jednostavni kruh naše blogerice Alise Bunjevac dobiva se miksanjem svih sastojaka u blenderu i ne sadrži pšenično brašno. Pun je proteina i zdravih masti, a odlično će ići uz lagane ljetne namaze.
Sastojci:
- 400 g indijskih oraščića
- 8 svježih jaja
- ½ žličica sode bikarbone
- 1 žličica soli
- 4 žlice kokosovog brašna
- I po potrebu oko 50 ml vode
Priprema:
- Sve sastojke osim vode stavi u blender. Miksaj dok ne dobiješ gustu glatku smjesu. Smjesa ne smije biti tvrda nego gusta dovoljno da se može preliti iz blendera u kalup uz pomoć špatule. Dodaj vodu ako je potrebno.
- Kalup za pečenje kruha obloži papirom za pečenje i peci u parnoj pećnici oko 70 min na 180°C. Ako nemaš parnu pećnicu na dno pećnice stavi dublji pleh u koji si ulila vode.
- Čačkalica mora izaći suha kad je pikneš u sredinu kruha.
- Kad je kruh gotov pusti ga oko 30 min da ostane u kalupu prije nego ga izvadiš. Kad ga izvadiš pusti ga da se skroz ohladi prije rezanja.
- Kruh je pun proteina i masti te jako zasitan i jedite ga u malim količinama.
- Kruh se lako reže, te ga možeš cijelog narezati i zalediti po porcijama. Prije konzumacije pustite ga da se odledi u frižideru.
- Odlično se slaže sa povrtnim namazima.
Dobar tek!
Kako pojesti što više zelenog povrća: imamo recept s vaflima!
Potraži više Alisinih recepata na bezglutena.hr i na Facebooku!