Namaz od bundeve i slanutka

Anja Maršić postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za namaz od bundeve, slanutka i kurkume. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvojiti Delimano 8u1 gurmansko kuhalo, pošalji nam recept s jesenskim namirnicama, tvojim omiljenim začinom te fotografiju
Vidi originalni članak

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu jeseni 2013.' potraži ovdje.

Više informacija o nagradi - Delimano kuhalu, pročitaj ovdje.

Bučino ulje kao začin

Anja umjesto začina voli u jela dodavati bučino ulje jer im ono daje posebnu notu, pogotovo raznim salatama s grahoricama.

Sastojci:

  • 200gr mesa/pirea bundeve
  • 150gr slanutka
  • češnjak
  • bučino ulje
  • 100gr sirnog namaza
  • kurkuma
  • kumin
  • cimet
  • sol, papar
  • pečene sjemenke bundeve

Priprema:

  1. Ispeci očišćenu bundevu narezanu na kriške u pećnici 15 minuta na 200 stupnjeva.
  2. Nakon što se bundeva ohladila ubaci je u blender s ostalim sastojcima.
  3. Začini po želji pa serviraj uz bučine sjemenke, slani sir poput fete i prepečeni hrskavi tost kruh.
  4. Dobar tek!

Komentar Zdrave Krave: Anjin recept za namaz od bundeve, slanutka i kurkume sadrži zdrave sastojke. Slanutak je izvrstan izvor bjelančevina za one koji ne jedu namirnice životinjskog porijekla kao i bučino ulje. Osim toga sjemenke bundeve su vrlo zdrave jer šaka bundevinih sjemenki zadovoljava pola dnevnih potreba za aminokiselinama, a postotak bjelančevina u nekim vrstama doseže čak 31 posto.

Posjeti missZDRAVA.hr