Mlijeko s đumbirom: Ubrzava probavu i opušta

Thinkstock
Iako je u trgovinama dostupan đumbir u prahu , ayurveda razlikuje djelovanje suhog i svježeg đumbira te u ovom receptu preporučuje upotrebu svježeg, nasitno narezanog ili svježe naribanog gomolja.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • šalica organskog mlijeka
  • 1/2 žličice nasjeckanog/naribanog đumbira
  • 1 - 2 niti šafrana
  • prstohvat muškatnog oraščića

Postupak: Đumbir dodaj mlijeku te ga kuhaj na laganoj vatri dok mlijeko ne zakipi. Makni ga zatim s vatre te mu dodaj šafran i muškatni oraščić. Sastojke promiješaj te ugodno ohlađenom napitku dodaj med. Ispijaj dok je toplo i u malim gutljajima.

Dodatni savjet: Nakon kuhanja, mlijeko možeš ocijediti kako ti ostaci đumbira ne bi smetali prilikom ispijanja napitka. Đumbir djeluje na probavu, a mlijeko umiruje, opušta i revitalizira.

Recept je iz knjige "Ayurvedska vegatarijanska kuharica - Kuhinja zdravlja", Senke Kušer Mijić.

Odredi svoju doshu i doznaj koja vrsta hrane ti najviše odgovara

Posjeti missZDRAVA.hr