Makrobiotički ručak: Tjestenina s povrćem i tofuom

Sanjin Strukic/PIXSELL
Donosimo ti recept iz knjige "Hrana za život - uvod u makrobiotičku prehranu", Jadranke Boban Pejić i Zlatka Pejića, objavljene u izdanju Planetopije.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 litre vode
  • 1/2 čajne žlice soli
  • tjestenina (400 do 450 g integralna)
  • 2 mrkve narezane na kockice
  • 1 žlica svježeg kukuruza
  • 1 šalica kupusa ili kelja narezanog na trake širene 1 cm
  • 1 šalica crvenog luka narezanog na kockice
  • 250 g tofua izmrvljenog rukama
  • 2 jušne žlice sjeckanog peršina
  • 2 jušne žlice sojinog umaka
  • 1 žlica sezamovog ulja

Ukusne muffine od maslina i tofua možeš poslužiti kao hranjiv međuobrok Slani muffini s maslinama i tofuom

Priprema:

  • Zakuhaj posoljenu vodu. Kada zakuha stavi tjesteninu i kuhaj 10 minuta na laganoj vatri. Procijedi tjesteninu i isperi pod mlazom hladne vode.
  • Dok se tjestenina kuha nareži povrće.
  • Zagrij ulje u posudi. Propirjaj luk minutu - dvije, pa posluži slojeve kupusa, mrkve i kukuruza. Povrh dodaj izmrvljeni tofu i pola šalice vode. Kada zakuha, dodaj soju, poklopi i na srednje jakoj vatri pirjaj  8 do 10 minuta. Prije kraja, 2-3 minute dodaj tjesteninu povrh povrća pa poklopi. Na kraju dodaj sjeckani peršin i sve promiješaj.

vegetarijanske sarmice Recept za vegetarijanske sarmice od dimljenog tofua i kelja

Posjeti missZDRAVA.hr