Losos sa salatom od boba

Nutritivne vrijednosti lososa već su dobro poznate, a u receptu koji ti donosimo uz losos se servira salata od boba, kvinoje, leće. Ovim obrokom osigurat ćeš si potrebne proteine kao i omega-3 masne kiseline. Osim navedenih sastojaka za ovaj recept su ti potrebne tikvice, rikola, sol, papar, maslinovo ulje i limunov sok
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 fileta lososa
  • 1 šalica kvinoje
  • 1 šalica mladog boba
  • 3 žlice leće (konzerva)
  • 200 g rikole
  • 1 manja tikvica
  • 3 žličice svježe nasjeckanog peršinovog lista
  • sol, papar, maslinovo ulje, limunov sok

Priprema:

  1. Filete lososa operi i dobro osuši kuhinjskim ubrusom. Kvinoju isperi hladnom vodom. 
  2. U posudu na 1 šalicu kvinoje stavi od 2 do 2,5 šalica vode i kuhaj oko 15 min. 
  3. Mladi bob kuhaj u posoljenoj vodi dok ne postane mekan, a nakon kuhanja mu odstrani vanjsku kožu. 
  4. Leću isperi hladnom vodom. Rikolu i tikvicu operi, tikvicu nareži na tanke polumjesece
  5. U zdjeli pomiješaj skuhanu i ohlađenu kvinoju, mladi bob, leću, rikolu, sitno nasjeckani peršinov list i tikvicu. 
  6. Začini sa soli, paprom, maslinovim uljem i limunovim sokom. 
  7. Losos prži na malo maslinova ulja na gril tavi, prvo sa strane na kojoj je kožica 2-3 min, okreni i prži još 1 minutu.
  8.  Pri serviranju, losos i salatu pospi svježe mljevenim paprom.

Još recepata potraži na portalu Gastro.hr

Posjeti missZDRAVA.hr