Losos s češnjakom - naš prijedlog za brz i ukusan ručak
Osim što je izvor visokokvalitetnih bjelančevina, losos sadrži i brojne druge nutrijente, poput fosfora, selena i kalija te sadrži obilje omega - 3 masnih kiselina. Češnjak, pak, nazivaju prirodnim antibiotikom zbog njegova snažnog pozitivnog djelovanja na imunitet.
Kada je riječ o tako korisnim namirnicama poželjno je uključiti ih u prehranu, a zašto ih onda ne spojiti u jedno jelo? Zbog toga ti Zdrava krava donosi recept za losos s češnjakom. Potrebni sastojci su:
- 70 dkg lososa
- 5 šnita limuna
- kopar, po želji
- 2 luka, nasjeckana
- 3 režnja češnjaka
- sol i papar po želji
Zagrij pećnicu na 230 stupnjeva i pripremi 2 velika komada folije. Stavi file lososa na jedan komad folije, posoli ga, popapri i dodaj češnjak i kopar. Posloži šnite limuna na losos i na svaku dodaj još malo kopra. Za kraj dodaj još malo sitno nasjeckanog mladog luka.
Losos u borbi protiv masnog tkiva
Prekrij sve drugim dijelom folije i poveži ga s donjom polovicom, zatim stavi u posudu za pečenje i ubaci u pećnicu.
Vrijeme pečenja je 20 - 25 minuta, nakon čega možeš uživati u ovom ukusnom i zdravom obroku!