Losos s češnjakom - naš prijedlog za brz i ukusan ručak

Guliver/Shutterstock
Osim što je izvor visokokvalitetnih bjelančevina, losos sadrži i brojne druge nutrijente, poput fosfora, selena i kalija te sadrži obilje omega - 3 masnih kiselina. Češnjak, pak, nazivaju prirodnim antibiotikom zbog njegova snažnog pozitivnog djelovanja na imunitet.
Vidi originalni članak

Kada je riječ o tako korisnim namirnicama poželjno je uključiti ih u prehranu, a zašto ih onda ne spojiti u jedno jelo? Zbog toga ti Zdrava krava donosi recept za losos s češnjakom. Potrebni sastojci su:

  • 70 dkg lososa
  • 5 šnita limuna
  • kopar, po želji
  • 2 luka, nasjeckana
  • 3 režnja češnjaka
  • sol i papar po želji

Zagrij pećnicu na 230 stupnjeva i pripremi 2 velika komada folije. Stavi file lososa na jedan komad folije, posoli ga, popapri i dodaj češnjak i kopar. Posloži šnite limuna na losos i na svaku dodaj još malo kopra. Za kraj dodaj još malo sitno nasjeckanog mladog luka.

Losos u borbi protiv masnog tkiva

Prekrij sve drugim dijelom folije i poveži ga s donjom polovicom, zatim stavi u posudu za pečenje i ubaci u pećnicu.

Vrijeme pečenja je 20 - 25 minuta, nakon čega možeš uživati u ovom ukusnom i zdravom obroku!

Posjeti missZDRAVA.hr