Limun torta od badema i meda bez brašna

Stockfood
Ukusna limun torta od badema i meda bez brašna radi se 'naglavačke' i zaista je impresivna.
Vidi originalni članak

Ova torta prekrasna će biti nevezano koje voće se koristi za njenu pripremu, od smokava i naranči pa do ananasa. No, u ovom slučaju mi smo se odlučili na provjereni recept iz kuhinje Marthe Stewart. Nadalje, ako nikada nisi, na portalu missGASTRO možeš provjeriti kako tostirati bademe prije pripreme same torte.

Divnog mirisa i neodoljivog okusa Stara dobra pita od sira i limuna za koju ne morate mijesiti tijesto

Sastojci:

  • 2 žlice maslaca 
  • 50 g (smeđeg) šećera
  • 2 limuna
  • 200 g tostiranih badema
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 4 jaja (odvojiti bjelanjke i žumanjke)
  • 100 g meda

Ukusno Torta ili kocke od limuna i sira bez pečenja

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje premaži s maslacem i dno pospi šećerom. Tanko nareži limun i ukloni sjemenke. Rasporedi kriške limuna u koncentrične krugove, ako je riječ o okruglom kalupu za torte, preko smeđeg šećera. Stavi lim na stranu.
  2. U procesoru za obradu hrane samelji bademe. Dodaj sodu bikarbonu i sol te ponovno uključi procesor hrane dok ne dobiješ finu smjesu. U srednje velikoj zdjeli umuti žumanjke i med. Zatim im dodaj smjesu badema, sode i soli.
  3. Umuti bjelanjke sve dok se ne udvostruče i pretvore u 'snijeg'. Nježno umiješaj bjelanjke u smjesu od badema i prebaci dobiveno tijesto u lim za pečenje.
  4. Peci dok vrh ne postane zlatno smeđe boje, oko 30 do 35 minuta. Ostavi da se ohladi u limu 5 minuta. Pažljivo okreni na tanjur za posluživanje. Posluži toplo.

U slast!

Posjeti missZDRAVA.hr