Keto cheesecake bez šećera, lagani desert nakon blagdanskih delicija

shutterstock Cheesecake
Ovaj keto cheesecake u sebi ne sadržava šećer i zbog toga je idealan desert nakon obilnih i kaloričnih blagdanskih jela.
Vidi originalni članak

Cheesecake je jedan od kolača koji će se svidjeti svima. Njegove kiselkaste verzije s limunom, ali i one čokoladne donose rapsodiju okusa. Ova verzija jako je lagana za napraviti, a lagano će ti i "sjesti" što je iznimno bitno nakon svih blagdanskih specijaliteta koje ćeš ovih dana probati.

Sastojci za koru:

  • 200 g bademovog brašna
  • 1/4 žlice soli
  • 4- 6 žlica rastopljene kokosove masti

Istraživanje Može li keto dijeta pomoći da se izbjegne gripa?

Sastojci za kremu:

  • 600 g krem sira ili domaćeg veganskog krem sira
  • 380 grama kokosova jogurta
  • 2 1/2 žličice čistog ekstrakta vanilije
  • 1 žlica limunovog soka (neobavezno)
  • 160 grama eritritola (šećer ili javorov sirup za "normalnu verziju")
  • 25 grama bademovog brašna

Slatka rapsodija Cheesecake kocke s komadićima voća i bijelom čokoladom

Priprema:

  1. Pomiješaj sve sastojke za koru i izlij ih u kalup za tortu. Pritisni prstima da bude poprilično ravno.
  2. Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva. Napuni, do polovice, bilo koju posudu za pečenje s vodom i stavi ju na donji dio pećnice.
  3. Krem sir neka bude sobne temperaturu te ga uzmi, zajedno s ostalim sastojcima i stavi ih u blender ili procesor hrane dok se ne napravi glatka smjesa.
  4. Na vrh pripremljene kore rasporedi nadjev.
  5. Postavi u sredinu pećnice, iznad posude s vodom. 
  6. Peci 30 minuta i nemoj otvarati pećnicu.
  7. Kad istekne vrijeme, još uvijek ne otvaraj pećnicu. Isključi ju i pričekaj dodatnih 5 minuta. Zatim izvadi iz pećnice i ostavi na pultu 20 minuta, a zatim preko noći ga stavi u hladnjak, da se stvrdne.
  8. Vrijeme hlađenja važno je da bi se kolač stegnuo i kako bi se izbjeglo njegovo pucanje. Ostatke čuvaj u hladnjaku 3-4 dana. U slast!
Posjeti missZDRAVA.hr