Krumpir s curryjem od slanutka pogodan i za vegane

instagram/afclayton
Tko kaže da punjeni pečeni krumpiri ne mogu biti zdravi?
Vidi originalni članak

Unesite malo proteina u vašu prehranu ovim ukusnim krumpirima punjenim curryjem od slanutka. Uživajte u laganom i zdravom obroku punom okusa, proteina i vlakana. Jednostavno i brzo pripremite ovo jelo za ručak ili laganu večeru.

Sastojci:

  • 4 slatka krumpira
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • sjemenke kumina
  • 1 veliki luk
  • 2 režnja češnjaka
  • đumbir
  • 1 zelena čili papričica
  • 1 žličica garam masale
  • 1 žličica mljevenog korijandera
  • 1/2 žličice kurkume
  • 2 žlice tikka masala paste
  • nasjeckane rajčice
  • 2 x 400 g limenke slanutka, ocijeđenog
  • limun

glavno jelo ili prilog Složenac od krumpira i tikvica sa sirom, fino da finije ne može!

Priprema:

 

  1. Zagrijte pećnicu na 200C/180C. Izbodite krumpire po cijeloj površini vilicom, zatim stavite na lim za pečenje i pecite u pećnici 45 minuta ili dok ne omekšaju kada ih probodete nožem.
  2. U međuvremenu otopite kokosovo ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte sjemenke kumina i pržite 1 minutu dok ne zamiriše, zatim dodajte luk i pržite 7-10 minuta dok ne omekša.
  3. Stavite češnjak, đumbir i zeleni čili u tavu i pirjajte 2-3 minute. Dodajte začine i tikka masala pastu i kuhajte još 2 minute dok ne zamiriši, a zatim dodajte rajčice. Pustite da sve prokuha, zatim dodajte slanutak i kuhajte još 20 minuta dok se ne zgusne.
  4. Pečeni krumpir stavite na četiri tanjura i uzdužno razrežite. Žlicom dodajte curry od slanutka i iscijedite preko njih kriške limuna. Začinite, a zatim pospite korijanderom prije posluživanja.

Poslužiti s umakom Kroketi od slanutka, krumpira i peršina za zadovoljno nepce

Posjeti missZDRAVA.hr