Keto kremasti kolač od kokosa, prikladan i za osobe koje ne podnose mliječne proizvode

shutterstock
Ovaj divni kremasti kolač od kokosa s malo ugljikohidrata napravljen je s tučenim vrhnjem, a osobe osjetljive na laktozu vrhnje mogu zamijeniti njegovom veganskom inačicom ili kokosovim vrhnjem.
Vidi originalni članak

Sastojci

Za tijesto:

  • 2 1/2 šalice bademovog brašna
  • šalica kokosovih ljuskica (brašna) ili ako imate nasjeckajte sitno svježi kokos
  • 3/4 šalice zaslađivača primjerice agavinog ili ksilitola
  • 1/3 šalice proteina sirutke u prahu (možeš i neki proteinski prah od vanilije)
  • žlica praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 1/2 šalice kokosovog ulja
  • 5 velikih bjelanjaka
  • šalica nezaslađenog bademovog ili kokosovog napitka
  • čajna žlica ekstrakta vanilije

Za kokosovu kremu:

  • šalica punomasnog kokosovog mlijeka u konzervi
  • 1/4 šalice sladila
  • veliko jaje
  • veliki žumanjak
  • 1/4 žličice ekstrakta kokosa
  • 1/4 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/8 žličice ksantan gume

Bademi i čokolada! Keto čokoladna torta za čiju će ti pripremu trebati manje od 45 minuta
 

Preljev:

  • šalica vrhnja za šlag
  • 3 žlice zaslađivača
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/3 šalice nezaslađenog isjeckanog kokosa lagano prepečenog ili prepeci kokosove ljuskice (brašno)

Slatko, a ne kvari dijetu Recept za keto cheesecake brownie ukusan kao nikad do sad

Priprema

Tijesto:

  • Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva C i podmažite kvadratnu tepsiju veličine 23 cm .
  • U velikoj zdjeli umutite bademovo brašno, isjeckani kokos, zaslađivač, proteinski prah, prašak za pecivo i sol. Umiješajte kokosovo ulje, bjelanjke, biljno mlijeko i ekstrakt vanilije dok se dobro ne sjedine.
  • Tijesto rasporedite u pripremljenu posudu za pečenje i pecite 30 do 35 minuta ili dok vam čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista.
  • Izvadite iz pećnice i pustite da se ohlade 15 minuta, a zatim ga izbockajte čačkalicom po površini. 


Kokosova krema:

  • U srednje velikom loncu na srednje jakoj vatri pomiješajte kokosovo mlijeko i zaslađivač i pustite da lagano vrije.
  • Umutite jaje i žumanjak. Polako umiješajte oko 1/3 vrućeg kokosovog mlijeka, kontinuirano miješajući. Zatim polako umutite smjesu od jaja natrag u vruće kokosovo mlijeko.
  • Kuhajte još 4 do 5 minuta, neprekidno miješajući, dok se smjesa ne počne zgušnjavati. Maknite s vatre i umutite ekstrakt kokosa i ekstrakt vanilije. Pospite površinu gumom od ksantana i brzo umutite da se sjedini.
  • Smjesu ravnomjerno prelijte po ohlađenom kolaču, lagano protresite s jedne na drugu stranu kako bi što više kreme ušlo u izbušene rupice.
  • Stavite u hladnjak dva sata dok se potpuno ne ohladi.

Bez glutena Keto limun kocke gotove za 40 minuta


Preljev:

Umutite vrhnje sa zaslađivačem i ekstraktom vanilije dok se ne stvore kruti vrhovi. Premažite ohlađeni kolač i pospite prženim kokosom. Za verziju bez mliječnih proizvoda možete napraviti šlag od kokosa, tako da ohladite konzervu kokosovog mlijeka preko noći, a sljedeći dan pokupite vrhnje koje se stvorilo na vrhu i pomiješate sa zaslađivačem i ekstraktom vanilije.

Nutritivne vrijednosti za jedno serviranje

  • 297 kcal od toga 248 kalorija dobivenih iz masti
  • 27. 6 g masti
  • 6, 5 g ugljikohidrata od toga 2, 6 g vlakana
  • 7, 7 g Proteina

Izvor: All Day I Dream About Food, Your Low Carb Gluten Free Test Kitchen

Posjeti missZDRAVA.hr