Keto kolač s ricottom i neodoljivom aromom limuna

Getty Images
Kad ponudite ovaj kolač gostima budite spremni da će vas tražiti recept.
Vidi originalni članak

Sastojci

  • 120 grama omekšalog maslaca
  • 280 grama šećera, uzmite ksilitol ili eritrol za dijetnu verziju
  • 1 mahuna vanilije
  • 1/4 šalice limunove korice
  • 4 jaja sobne temperature, odvojite bjelanjak i žumanjak
  • 240 grama
  • 300 grama ricotte
  •  Nasjeckani bademi za ukrašavanje
  •  Šećer u prahu za posipanje

Okusi jeseni Cheesecake s kesten pireom i čokoladom, neodoljiva kombinacija

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva Celzijevih.
  • Podlogu i stranice kalupa za tortu promjera 20 cm obložite papirom za pečenje i ostavite po strani.
  • Mikserom umutite maslac, 165 grama šećera, vaniliju i limunovu koricu i muti 8 do 10 minuta ili dok smjesa ne postane kremasta. 
  • Polako dodajite žumanjke, jedan po jedan, nastavljajući mutiti dok se potpuno ne sjedine.
  • Dodajte bademovo brašno i mutite dok se ne sjedine s ostatkom smjese. 
  • Dodajte Ricottu.
  • U čistoj zdjeli ručnim električnim mikserom umutite bjelanjke dok ne postanu čvrsti te dodajte šećer.
  • Postupno dodajte preostali šećer smjesi s bjelanjcima i mutite dok ne dobijete čvrsti bijeli snijeg. 
  • U prethodnu pripremljenu smjesu polako dodajite trećinu umućenih bjelanjaka, zatim dodajte i ostatak bjelanjaka polako miksajući sve zajedno. 
  • Smjesu izlijte u kalup za tortu. Površinu ukrasite bademovim listićima i pecite 40 do 45 minuta ili dok ne postane čvrsta na dodir.
  • Ostavite je u kalupu dok se potpuno ne ohladi i pospite šećerom u prahu.    

Bez glutena Keto limun kocke gotove za 40 minuta

Posjeti missZDRAVA.hr