Jednostavan i ukusan umak kojim ćeš ojačati imunitet

Guliver/Shutterstock
Kelj je kralj kalcija, a prije pripreme umaka s keljom treba izabrati kvalitetnu glavicu ovog zdravog povrća. Kupi težu, tamnozelenu glavicu s čvrstim središnjim listovima te pokušaj izabrati glavicu s manjim listovima koji su mekaniji i manje gorki.
Vidi originalni članak

Recept za ovaj umak je objavljen na stranici Eat Different, a  kako je navedeno uz recept - umak možeš kombinirati na više načina, začiniti mesna jela s njim, preliti tjesteninu i sl.  

Saznaj više o nutritivnim vrijednostima kelja.

Sastojci

  • 50 grama kelja
  • 50 grama indijskih oraščića
  • pola žličice sitno nasjeckanog češnjaka
  • pola iscijeđenog limuna
  • prstohvat soli
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 dc vode

 

Priprema

Istrljajte kelj pod vodom između dlanova kako bi uklonili njegov površinski sloj koji daje gorčinu i isprali ga. Ubacite ga u blender zajedno sa ostalim sastojcima i blendajte dok ne dobijete finu smjesu. Kelj će malo zezati kod blendanja pa slobodno zaustavite blender i potisnite listove prema dolje.

Nutritivne vrijednosti ovog umaka pogledaj ovdje

Posjeti missZDRAVA.hr