Irske palačinke od krumpira, idealan hrskavi prilog uz toplo varivo

shutterstock
Ako želite da ove palačinke (mi to zovemo popečci) uspiju, tajna je u dovoljno vrućem ulju. To ćete postići tako da ne pretrpavate tavu s popečcima jer se tako snižava temperatura ulja, a popečci će biti jako masni, a trebaju biti hrskavi.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 šalice pire krumpira
  • jaje
  • 60 g brašna
  • pola žlice češnjaka u prahu
  • pola žlice papra ili manje ovisno o ukusu
  • žlica soli (ako je pire krumpir već posoljen onda je dovoljna čajna žlica)
  • ulje za prženje
  • mladi luk sitno isjeckan za posipanje (može i peršin)

Osnovna formula za popečke Kako napraviti fantastične popečke od bilo kojeg povrća?

Priprema

  • U velikoj zdjeli pomiješajte pire krumpir, brašno, jaje, češnjak, sol i papar.
  • Oblikujte popečke.
  • Pecite svaki popečak na vrućem ulju svaki oko četiri minute ili dok ne postane hrskav.
  • Pospite mladim lukom ili peršinom i poslužite.

Dodaj povrće po želji Proteinski popečci s kvinojom kao bazom

Nutritivne vrijednosti po jednom popečku

  • 77 kalorija
  • 14 g masti
  • 12 g ugljikohidrata
  • 2 g proteina

Izvor za recept: The Best Irish Potato Pancakes Sweets.com

Posjeti missZDRAVA.hr