Integralni kolač sa zelenim čajem i suhim voćem kojeg možete jesti cijeli tjedan

shutterstock kolač
Ovaj recept smo pronašli u arhivi missZDRAVE i odlučili ga ponovno objaviti jer su sastojci zaista zdravi, a recept originalan. Ustupila nam ga je Mia Šoškić koja se bavi veganskom kuhinjom
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • šalica kukuruzne krupice
  • šalica zobenih pahuljica
  • šalica integralnog brašna
  • šalica krupno mljevenih lješnjaka
  • šalica nasjeckanih kuhanih suhih šljiva
  • ½ šalice sezamovih sjemenki
  • 4 šalice zelenog čaja
  • 4 žlice meda ili ječmenog slada
  • prašak za pecivo bez aluminija
  • 4 žlice naribane limunove korice

uz kavu ili čaj Zobeni keksi s narančom, bademima i lješnjacima

Priprema:

  • Promiješajte suhe sastojke.
  • U toplom čaju otopite med ili slad i prelijte preko suhih sastojaka.
  • Pustite da odstoji 20-ak minuta.
  • Pecite na 180 stupnjeva Celzijusa 35 minuta.
  • Na pari otopite čokoladu s 2 žlice bio margarina i prelijte preko biskvita.
  • Dok je vruće ukrasite pečenim mljevenim lješnjacima ili blanširanim samljevenim bademima ili kokosom.
  • Po želji ukrasite ploškama banane prethodno natopljenoj limunovim sokom.

Mali gastro trikovi: U kolač dodajte malo soli koja će pojedine arome u ovom kolaču još više istaknuti Umjesto čokoladom, kolač možete premazati nekom od omiljenih marmelada bez šećera. Narezani kolač pohranite u kutiju za kolače i tako može trajati do 7 dana. Po želji, umjesto medom ili sladom, možete kolač zasladiti samo suhim voćem (grožđice, suhe ribizle, suhe marelice...)

 

zdrave slastice Nadjevene energetske pločice od smokvi i chia sjemenki

 

Posjeti missZDRAVA.hr