Enchilada u proteinskoj verziji: Za sve koji obožavaju meksičku hranu
Za sve koji obožavaju meksičku hranu, a na proteinskim su dijetama ili ne žele miješati ugljikohidrate visokog GI s proteinima donosimo ovaj ukusan recept. Iako ti na prvi pogled izgleda kao sarma, nadjev će te razuvjeriti.
Sastojci:
- glavica svježeg zelenog kupusa
- žlica maslinova ulja
- 1 veliki luk, sjeckani
- 1 crvena paprika, sjeckana
- sol
- 2 češnja češnjaka,
- 2 žličice mljevenog kumina
- 2 žličice čilija u prahu
- 3 šalice kuhana i isjeckane piletine
- 1 i 1/3 šalice umaka za enchiladu
- 2 žlice sjeckanog peršina i još jedna za posipanje
- šalica i 1/2 naribanog sira
- kiselo vrhnje za preljev
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200º. U velikoj posudi kuhaj četiri šalice vode. U prokuhanu vodu uranjaj list po list kupusa, svaki list drži po 30 sekundi i potom ga stavi na papirnati ubrus da se osuši.
- U velikoj tavi iznad srednjeg plamena, zagrij ulje. Dodajte luk i papar. Kuhajte dok luk ne omekša oko 5 minuta, zatim dodaj češnjak, kumin i prah čilija.
- Dodaj isjeckanu piletinu i 1 šalicu s enchilada umakom i miješaj.
- U svaki list kupusa žlicom stavi umak od piletine i umaka. Zamotaj listove kao da radiš sarmu. Postupak ponavljaj dok ne iskoristiš sav umak.
- "Sarme" složi u protvan i s polij s preostalim enchilada umakom te sa sirom.
- Peci oko 20 minuta dok se sir ne rastopi.
- Na kraju polij vrhnjem i peršinom.