Enchilada u proteinskoj verziji: Za sve koji obožavaju meksičku hranu

Guliver/Shutterstock
Za sve koji obožavaju meksičku hranu, a na proteinskim su dijetama ili ne žele miješati ugljikohidrate visokog GI s proteinima donosimo ovaj ukusan recept. Iako ti na prvi pogled izgleda kao sarma, nadjev će te razuvjeriti.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • glavica svježeg zelenog kupusa
  • žlica maslinova ulja
  • 1 veliki luk, sjeckani
  • 1 crvena paprika, sjeckana
  • sol
  • 2 češnja češnjaka,
  • 2 žličice mljevenog kumina
  • 2 žličice čilija u prahu
  • 3 šalice kuhana i isjeckane piletine
  • 1 i 1/3 šalice umaka za enchiladu
  • 2 žlice sjeckanog peršina i još jedna za posipanje
  • šalica i 1/2 naribanog sira
  • kiselo vrhnje za preljev

Odlična okusa i laganija od tradicionalne Vege sarme krijepe u hladnim danima, a možete ih i zamrznuti

tortilje Zvijezda zdrave prehrane otkriva recept za tortilje od cikle, crne riže i kruške

Priprema:

  • Zagrij pećnicu na 200º. U velikoj posudi kuhaj četiri šalice vode. U prokuhanu vodu uranjaj list po list kupusa, svaki list drži po 30 sekundi i potom ga stavi na papirnati ubrus da se osuši.
  • U velikoj tavi iznad srednjeg plamena, zagrij ulje. Dodajte luk i papar. Kuhajte dok luk ne omekša oko 5 minuta, zatim dodaj češnjak, kumin i prah čilija.
  • Dodaj isjeckanu piletinu i 1 šalicu s enchilada umakom i miješaj. 
  • U svaki list kupusa žlicom stavi umak od piletine i umaka. Zamotaj listove kao da radiš sarmu. Postupak ponavljaj dok ne iskoristiš sav umak.
  • "Sarme" složi u protvan i s polij s preostalim enchilada umakom te sa sirom.
  • Peci oko 20 minuta dok se sir ne rastopi.
  • Na kraju polij vrhnjem i peršinom.

    
    

Posjeti missZDRAVA.hr