Dvobojni puding od jagoda, chia sjemenki i meda

Alisa Bunjevac
Vikend je idealan za napraviti puding! Isprobaj ovaj osvježavajuć recept za dvobojni puding naše blogerice Alise Bunjevac.
Vidi originalni članak

Sastojci

  • 80g tapioka perlica 
  • 500 ml bademovog mlijeka 
  • 2 jušne žlice meda 
  • 500 g jagoda 
  • 1 šaka listića paprene metvice 
  • 2 jušne žlice meda
  • 1 jušna žlica soka od limuna 
  • 2 jušne žlice bijelih chia sjemenki 

Priprema

  1. Tapioka perlice prelijte vodom i ostavite da se namaču oko 1 h ili dok omekšaju. 
  2. Ocijedite tapioka perlice i stavite ih u bademovo mlijeko, dodajte med i kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta dok se smjesa ne zgusne u puding. 
  3. Podijelite u zdjelice i stavite na hlađenje. 
  4. Očistite jagode i uz dodatak soka od limuna, meda i paprene metvice u blenderu napravite glatku smjesu. Umiješajte chia sjemenke i pustite da stoji 10-ak minuta da upiju tekućinu. 
  5. Preko pudinga od tapioka perlica stavite sloj pudinga od jagoda. 
  6. Pustite sve skupa da se ohladi, ukrasite listićima paprene metvice i uživajte u odličnom spoju jagoda i metvice. 

Dobar tek! 

Više o Alisi saznaj na njezinom blogu "Bez glutena".

recepti s vaflima Kako pojesti što više zelenog povrća: imamo recept s vaflima!

Isprobaj fine keksiće od kokosa, čokolade, meda i vanilije Isprobaj fine keksiće od kokosa, čokolade, meda i vanilije

Posjeti missZDRAVA.hr