Domaći voćni sladoled od jagoda – sa samo 4 sastojka!
Ilustracijska fotografija
Napravite ukusan domaći sladoled od svježih jagoda, kokosovog mlijeka, jogurta i meda. Bit će to savršena, osvježavajuća poslastica!
Ništa bolje ne ide uz vruća poslijepodneva kao ukusni voćni sladoledi. A sada i vi možete uživati u njima bez grižnje savjesti jer ih je jednostavno pripremiti od zdravih i svježih sastojaka. Napravite ih odmah ujutro kako bi bili spremni do poslijepodneva ili još bolje, stavite ih u zamrzivač preko noći i možete jesti sladoled za doručak!
Ovi sladoledi od jagoda sadrže kremasti jogurt s medom za pravu količinu slatkoće. Osim toga, svakim ćete zalogajem osjetiti dašak svježeg okusa jagode.
Sastojci:
- jagode (pakiranje 400 g)
- 1/2 šalice kokosovog mlijeka
- 1 jogurt – s okusom vanilije ili jagode (možete koristiti i obični)
- 1/4 šalice meda
Za izradu domaćih sladoleda trebat će vam i kalupi za sladoled te nekoliko drvenih štapića za sladoled.
Priprema:
- Očistite i operite jagode prije upotrebe. Narežite dio na sitne kockice, a ostale ostavite cijele. Jagode narezane na kockice ostavite sa strane da ih možete kasnije dodati u smjesu.
- Stavite cijele jagode u blender s kokosovim mlijekom, jogurtom i medom. Miksajte dok smjesa ne postane glatka
- Umiješajte jagode narezane na kockice. Tako ćete imati komadiće voća u sladoledu.
- Smjesu izlite u kalupe za sladolede i dodajte štapiće. Zatim kalupe stavite u zamrzivač dok voćni sladoled ne postane čvrst. Zamrznite najmanje 6 sati.
- Da biste sladoled izvadili iz kalupa, možda ćete morati pustiti toplu vodu na dno kalupa. Zatim možete izvaditi sladolede i spremiti ih u vrećicu za zamrzavanje ako ih želite pohraniti na duže vrijeme. Tako mogu stajati 1-2 tjedna. Uživajte!