Čokoladni kolač s mrkvom i bademom

Jagoda Hirš poslala nam je recept za čokoladni kolač s mrkvom i bademom kojeg je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime'', pošalji nam svoj omiljeni, zdravi recept sa zimskim namirnicama
Vidi originalni članak

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu zime" potraži ovdje.

Sastojci:

  • 12 šnita dvopeka (možeš koristiti i integralni)
  • 5 jaja
  • 250 g šećera
  • 250 g mljevenih badema
  • 250 g mrkve (2-3 komada)
  • malo limunovog soka
  • 3 čajne žličice praška za pecivo
  • glazura - 200 g čokolade za kuhanje

Priprema:

  1. Izmrvi dvopek.
  2. Sitno naribaj mrkvu.
  3. Jaja odvoji i pjenasto umuti žumanjke sa šećerom.
  4. U smjesu dodaj ostale sastojke.
  5. Od bjelanjaka istuci čvrsti snijeg i lagano umiješaj u prethodnu smjesu.
  6. Smjesu ulij u kalup koji si prethodno obložio papirom za pečenje.
  7. Peci otprilike pola sata pri temperaturi od 180 stupnjeva.
  8. Glazura po želji, možeš samo posuti mljevenim šećerom (manje kalorija).

Komentar Zdrave Krave: Sljedeći put razmisli o korištenju prirodnih zamjena za bijeli šećer. Agavin sirup i rižin slad su odlični prirodni zaslađivači koji su jednako slatki kao šećer, ali puno zdraviji izvor za pripremu kolača. Pohvala za odabir sastojaka poput mrkve i badema koji svojim okusom obogaćuju ovu zimsku slasticu.

Posjeti missZDRAVA.hr