Čokoladna torta bez brašna, šećera i meda

Thinkstock
U ovoj torti zamjena za šećer ili med bi trebala biti ako je moguće što prirodnija, pa je najbolje odabrati steviju, javorov sirup, melasu, šećer od datulja ili kokosov šećer.
Vidi originalni članak

Sastojci:

Za biskvit

• 4 žlice pudinga
• 6 jaja
• 4 žlice praška za pecivo
• prstohvat soli
zamjena za šećer (stevija, javorov sirup, melasa, šećer od datulja, kokosov šećer)

čokoladna torta bez brašna Jednostavno za napraviti: Čokoladna torta bez brašna

Za kremu

• 400-500 g nemasnog kiselog vrhnja
• 50 ml nemasnog mlijeka ili jogurta
• crtica vanilije
• zamjena za šećer

Orašasti plodovi idealni su u kombinaciji s kakaom i borovnicama Sirova torta od kakaa i borovnica po receptu Darka Jurića

Za glazuru

• 2 žumanjaka
• 1 čajna žličica nemasnog kakaa
• 1 žlica nemasnog mlijeka u prahu
• 1 žlica krem sira
zamjena za šećer

gotova za 30 minuta Sirova torta od naranče, brza i jednostavna priprema

Priprema:

  • Odvoji žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pomiješaj s ostalim sastojcima. Ako imaš neku zamjenu za šećer, primjerice tablete, izmrvi ih pomoću žlice dok ne dobiješ prah. Bjelanjak s prstohvatom soli miksaj dok ne postane dovoljno čvrst da žlica stoji uspravno u snijegu bjelanjaka.
  • Sada dodaj snijeg od bjelanjaka smjesi, posluži se žlicom i ručno umiješaj u biskvit. Prelij smjesu u pleh za pečenje i peci 30 minuta na 180°C. Kako bi bila sigurna da je biskvit pečen, ubodi drvenu čačkalicu u tijesto, ako je tijesta ostalo na čačkalici to je znak da vratiš biskvit još na neko vrijeme u pećnicu. Zatim koncem prepolovi biskvit.
  • Sve sastojke za kremu si u međuvremenu smiješala i sada kremu premaži po vrhu jednog biskvita, prekrij drugom polovicom biskvita.
  • Sada sve sastojke za glazuru pomiješaj i prelij po vrhu biskvita. Svoju čokoladnu tortu stavi u hladnjak dok se glazura malo ne stvrdne i upije u biskvit.

umjesto svježih uzmi kompot od višanja Sirova Schwarzwald torta, desert koji ne izaziva grižnju savjesti

Posjeti missZDRAVA.hr