Cheesecake u čaši s narom i šumskim voćem

Guliver/Shutterstock
Zdrava blogerica Gastra.hr, Matea Mikić Pavlović, donosi ti recept za neodoljivo kremasti cheescake na nešto drugačiji način.
Vidi originalni članak

Kada ne znaš što ćete za desert, tu je uvijek cheesecake u čaši. Desert u čaši je vrlo jednostavan, a opet jako ukusan.
Znam da mnogi nemaju volje preko zime i da se rijetkima da pripremati bilo što, osim onog osnovnog. No, ja sam ipak odlučila malo uljepšati svoju zimu ovim divnim desertom u čaši.

Borim se protiv vremena i bojim svoju stvarnost žarkim bojama. Razveselio me cheesecake u čaši i jedva čekam toplije vrijeme kada ću ga svakodnevno pripremati jer za njega moraš izdvojiti svega pola sata, a to je sitnica.  

Sastojci:

Za podlogu:

50 g integralnog keksa (digestive keks)

25 g maslaca omekšanog na sobnoj temperaturi

Krema:

  • 100 g grčkog jogurta
  • 50 g svježeg krem sira
  • 75 g slatkog vrhnja
  • 1 žlica šećera u prahu

Preljev:

  • 250 g šumskog voća
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica svježe cijeđenog soka limuna
  • nar za posuti

cheesecake Jednostavni cheesecake bez pečenja sa zdravim sastojcima

cheesecake Cheesecake s jagodama, keksima i smeđim šećerom

Priprema:

  1. Keks samelji i pomiješaj s maslacem sobne temperature.
  2. Smjesu rasporedi u 3 zdjelice ili čaše te nabij pomoću oblog dijela žlice, te ostavi u hladnjaku dok pripremaš ostatak deserta.
  3. Slatko vrhnje istuci sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsto, jogurt izmiješajte sa svježim sirom i dodaj u tučeno vrhnje.
  4. Sve sastojke nježno miješaj dok se ne sjedine.
  5. Kremu prelij na pripremljenu podlogu od keksa i ponovno sve vrati u hladnjak na najmanje sat vremena.
  6. U međuvremenu nasjeckaj šumsko voće na sitno i prebaci u lončić, dodajte šećer i limunov sok te stavi u lončić i kuhaj na laganoj vatri oko deset minuta uz neprestano miješanje.
  7. Smjesu ostavi da se ohladi i potom ju dodaj na kremu.
  8. Vrati u hladnjak do posluživanja.

Napomene:

Umjesto smjese od šumskog voća, ja sam kupila grčki jogurt od višnje i nara i njega sam stavila na sam vrh cheesecake-a, također sam na to stavila mljeveni keks i ukrasila sam cheesecake sa šipkom. Savjet! Doza navedenih sastojaka dovoljna je za tri porcije deserta ili manje ovisno o veličini čaše. Voće u preljevu možeš mijenjati po želji, ali uz sir najbolje odgovara kiselkasto voće poput višanja, malina, kupina i svih vrsta bobičastog voća. U slast!
Posjeti missZDRAVA.hr