5 razloga zašto trebaš jesti ribu

Poznato je da je riba višestruko korisna za organizam i da bi je trebalo jesti što češće. Lagana je, nema puno kalorija, obiluje proteinima i zdravim masnim kiselinama i kao takva jedna je od najpoželjnijih namirnica koje možeš konzumirati kako bi postala i ostala zdrava. Trebalo bi jesti barem dva puta tjedno po 170 grama ribe
Vidi originalni članak

Mnogobrojna istraživanja pokazuju da su ljudi, koji žive u podnebljima u kojima hrana iz mora ima istaknutu ulogu u prehrani boljeg zdravlja, a životni vijek im je duži. Stručnjaci savjetuju da se jede i bijela i plava riba s tim da se plava riba ne bi trebala zamrzavati, ali ako se odlučiš na to važno je da se dobro očisti. Metro ti ovaj vikend nudi odlične cijene ribe.

Cromaris brancin - ovaj vikend je idealna prilika da se po akcijskoj cijeni počastiš ovom odličnom bijelom ribom.

Cromaris Kornatska Hama - Hama je autohtona, gotovo zaboravljena jadranska bijela riba koje je pred stotinjak godina u Jadranskom moru bilo u izobilju.

Dimljeni losos - riba odličnog okusa i velikog nutritivnog bogatstva. Savršeno ide u omlet, fantastično se slaže sa špagetima, a od njega se može napraviti ukusan namaz.

Filet slanih inćuna - Generacije i generacije ljudi na Mediteranu odgojene su na slanim srdelama i vjerojatno ne postoji netko tko s guštom ne pojede soljenog inćuna ili srdelu.

Kozice su vrlo svestrane i mogu se koristiti u raznim jelima samostalno ili u kombinaciji s ostalim plodovima mora. Najčešće se koriste u predjelima, a najviše obožavatelja imaju one pripremljene na grilu.

Cijelu ponudu pogledaj ovdje.

Posjeti missZDRAVA.hr