3 načina kako pripremiti savršena jaja prema poznatoj fitness blogerici

Guliver/Shutterstock
U prehrani sportaša, jaja su esencijalan izvor proteina. Pored toga što su jeftina, postoji i bezbroj načina na koje ih možeš pripremiti. Kako bi ih skuhala kvalitetno, bez suvišnih kalorija i na ponešto drugačiji način od uobičajenih, donosimo ti recepte poznate fitness blogerice Kayle Istines.
Vidi originalni članak

Poširana jaja

Priprema:

  • Napuni veliku i duboku zdjelu vodom, do 8 centimetara. Dodaj malo octa i pričekaj da voda proključa na srednjoj vatri prije nego je vratiš na laganu vatru. 
  • Razbij jaje, prebaci ga u vodu i kuhaj 2 - 3 minute za mekaniji žumanjak ili 3 - 4 minute za tvrđi. Izvadi jaje šupljom zaimačom (npr. za knedle) ili žlicom.
  • Za malo drugačiji doručak, složi ih na tost s avokadom.

večere mršavljenje 6 prijedloga za ukusne večere od kojih se nećeš udebljati

Kajgana

Priprema: 

  • Istuci jaja, sol, papar i malo vode u zdjelici.
  • Zagrij tavu koja se ne lijepi na srednje jakoj vatri. Kada se zagrije, ulij smjesu u nju.
  • Kad se smjesa počne peći, lagano ju drvenom kuhačom podijeli na par većih hrpa. Pobrini se da radeći hrpe zahvatiš smjesu sa cijele površine tave, i kod rubova i iz sredine. Također, nemoj stalno miješati.
  • Nastavi ih kuhati dok ne nestane sav tekući dio smjese, pa makni s vatre.
  • Za potpuni gablec, možeš ih također rasporediti po smrvljenom avokadu. 

Jaja pečena sa 'sunčanom stranom' gore

Priprema:

  • Neprianjajuću tavu zagrij na srednjoj vatri te je pospi s par kapi ulja. Oprezno razbij jaja u nju. 
  • Peci 2 - 3 minute, dok se gornji dio bjelanjaka ne speče, a žumanjci ostanu lagano tekući.
  • Kada su ispečena prema tvojim preferencijama, pažljivo ih izvadi iz tave koristeći špatulu.
  • Za potpuni užitak posluži ih na tostu s grilanim povrćem.

za sto su jaja bolja Zašto jaja pucaju kod kuhanja i kako ih oguliti uz pomoć sode bikarbone?

Posjeti missZDRAVA.hr