U sedamdesetoj smršavjela 30 kg i postala fitness Influencerica

Screenshot: Instagram/Joan MacDonald
Joan MacDonald (74) iz Coburga u Kanadi na svom Instagram profilu 'Train With Joan' ima čak 80 tisuća pratitelja koje je stekla nakon što je prije tri godine odlučila promijeniti svoj život, tako što je smršavjela 30 kilograma i riješila se kroničnih bolova.
Vidi originalni članak

S navršenih 70 godina Joan je bila nezadovoljna svojim životom. Imala je viška kilograma (90 kg), bila je na lijekovima za povišen krvni tlak i borila se s ozbiljnim artritisom. Zbog toga je odlučila napraviti promjenu. Počela je vježbati i jela je pet uravnoteženih obroka dnevno te sada ima 60 kilograma. 

Promjena je počela kada je njezina kći Michelle, kondicijska trenerica primijetila kako bi njezina majka trebala nešto poduzeti za svoje zdravlje. Tada je Joan obnovila članstvo u teretani i kupila vagu. Trenira uglavnom pet dana u tjednu po 90 minuta, a trening joj se sastoji.

  • 4 x tjedno trening snage
  • 1 x tjedno yoga
  • 3-4 x kardio, vožnja bicikla 40 minuta.

Nakon što je smršavjela rekla je i da je povećala unos hrane te u jednom danu unese oko:

  • 14 g proteina
  • 180 g ugljikohidrata
  • 40 g masti.

 

 

"Bez obzira koliko je život težak ili izazovan, moramo ostati nepokolebljivi u svom cilju i nastaviti ići dalje. Kad sam započela, nisam ni zamislila da ću danas biti ovdje. Samo sam se željela vratiti u stanje zdravlja i prestati uzimati toliko lijekova. Svaka vrata kroz koja prođemo vode do drugih vrata", poručila je Joan.

 

 

Na svom profilu je objasnila i kako bi trebao izgledati netko tko je u sportskoj formi: "Te osobe dolaze u različitim veličinama, dobi, obliku i nacionalnosti. Zdravlje i kondicija ne dolaze u jednoj veličini i zato nema razloga da se osjećaš nevjerojatno."

 

Posjeti missZDRAVA.hr