Iskustvo blogerice: 'Shvatila sam da se trbuh skida u kuhinji, a tek potom u teretani'

Instagram @nessasphere
Nessa tridesetdevetogodišnja fitness blogerica nije imala problema s debljanjem iako je cijeli život jela sve što je poželjela. Kada se zaposlila u financijskoj branši, zanemarila je svoje zdravlje i tijelo i ubrzo shvatila da nešto mora promijeniti.
Vidi originalni članak

Nessa, fitness blogerica iz Luxembourga kaže kako je bila fokusirana na posao, a ne na svoje tijelo: "Nisam pazila što jedem i konstantno sam se osjećala umorno i bila pod stresom", prenosi portal Shape.

Odlučila je nešto poduzeti na početku prošle godine tako da je počela s malim promjenama koje su joj pomogle usvojiti zdraviji način života.

Voće i povrće su niskokalorične namirnice i sadrže vrlo malo masnoća Dijetne navike koje svi trebamo usvojiti

Počela je trenirati ujutro jer se jednostavno nije mogla natjerati otići u teretanu nakon posla. Iako joj se bilo teško naviknuti na buđenje u 5 ujutro, nakon nekog vremena taj dio dana joj je postao vrlo drag, a mogla se probuditi bez problema i prije budilice. 

Nije sve u treningu

Nakon 6 mjeseci primijetila je da joj se tijelo počelo mijenjati. Uskoro je dosegla maksimum svojih mogućnosti i stala na mjestu iako se osjećala kao da daje sve od sebe. Tu je shvatila da mora promijeniti svoj način prehrane

Iako je Nessa oduvijek bila uvjerena kako se poprilično zdravo hrani, shvatila je da ne pridaje veliku pozornost veličinama porcija obroka, da često zna preskočiti obrok i to kasnije nadoknađuje emocionalnim prejedanjem

Tražila je svoju poslovnu kolegicu, osobnu trenericu, da joj pomogne isplanirati plan prehrane koji će joj pomoći u oblikovanju tijela. 

Jela je svaka tri sata, 5 do 6 obroka u danu koji su skupa iznosili oko 2000 kalorija. 

Usvajanje zdravih navika

Na poslu je jela batat, pileća prsa, brokulu, avokado, basmati rižu, mahune s maslinovim uljem, integralnu tjesteninu s rezancima od tikvice, škampima i domaćim pestom

Jela je pripremala prije početka novog tjedna tako da nije imala izgovor za pojesti nešto što je izvan dozvoljenog jelovnika.

Za večeru bi si pripremila kajganu sa špinatom i rajčicom, integralni tost s kikiriki maslacem i bananom, ili zelenu salatu s dimljenim lososom i rižinim krekerima. 

Nakon što je vjerno slijedila ovaj plan 11 mjeseci, primijetila je nevjerojatnu razliku. Iako je dobila 2 kile nakon ovog teškog perioda, njeno tijelo je bilo sasvim oblikovano s naglašenim, čvrstim trbušnjacima.

mršavljenje bez gubitka kila "Učvrstila sam cijelo tijelo, a pritom nisam izgubila ni kilogram"!

Posjeti missZDRAVA.hr