"Kako smo zajedno izgubili 32 kilograma i izgradili mišiće?"

Pixsell/Igor Kralj
Naši sretni dobitnici natječaja Hard body mega challengea uspješno su završili program. Ukupno gledano, svatko je ostvario pozitivan rezultat - izgradnju mišića i topljenje masnog tkiva, te ukupno smanjivanje tjelesne težine.
Vidi originalni članak

Napredovali su prema svom individualnom tempu te je grupa ukupno gledano uz kombinaciju izvođenja vježbi iz programa Hard body te zdrave i uravnotežene prehrane ostvarila zadani cilj. Kroz vježbanje ih je vodio autor knjige Tomislava Dolušića, a za edukaciju o zdravoj prehrani pobrinuo se Branimir Dolibašić, autor plana prehrane u Hard Body programu.

Kako je motiv uvijek ključna stvar, od početnih 5 jedan je odustao u početku, tako da je ostalo četvero s čvrstim motivom, tri ženska i jedan muški član. Napredovali su svako svojom brzinom, i svako sa svojim osobnim ciljem. Bili su solidarni i istinski podržavali jedni druge, pa je program prerastao i u prijateljstvo.

Ženske sudionice postigle najveće smanjenje struka i bokova

Pojedinačno gledano, uočena su izvanredna postignuća, a možemo reći da je svaki kandidat postigao transformaciju. U prosjeku je grupa postigla 9 posto gubitka početne tjelesne mase, a svaki član je u prosjeku lakši za 7 kg. Samim time su polaznici programa kao grupa stigli jako blizu ostvarenja cilja od 10 posto, tako da se radi o vrlo uspješnom poduhvatu. U mjesec dana izgradili su zajedno 8 kg mišića, te istopili preko 20 kg masti - u prosjeku to po članu iznosi 2 kg mišića i 5 kg masti. U struku je grupa suzila 31 cm (ženske sudionice najviše), u bokovima 41 cm (uglavnom ženske sudionice).


Ukupno, grupa je lakša za 32 kg. To je odličan rezultat za četvero ljudi koji su sebe na ovaj način uspjeli transformirati i postići odgovore koje su dugo tražili. Naime, kriteriji za uspjeh su bili ovi: gubitak 10 posto kilograma od početne tjelesne mase, +3 posto u izgradnji mišića, i -10 posto od početnog masnog tkiva

Rezultati prema kategorijama i polaznicima 

Kilogrami

Ivana -10 kg = 10% od početne mase - cilj ostvaren
Tihana - 7,3 kg = 10% od početne mase - cilj ostvaren
Mehi -7,1 kg = -8% od početne mase
Ozren -6,4 kg = 6% od početne mase

Masno tkivo

Tihana 12% manje - cilj ostvaren
Megi 6% manje - cilj ostvaren
Ozren 10% manje - cilj ostvaren
Ivana 6% manje - cilj ostvaren

Mišići

Tihana 4,2 kg novih mišića +5,7% cilj ostvaren
Ozren 3,7 kg novih mišića +2,7%
Ivana 2,3 kg novih mišića +3,5% cilj ostvaren
Megi 2,3 kg novih mišića +2,5%

Centimetri

Tihana 7cm struk, 6 cm bokovi
Megi 7 cm struk, 12 cm bokovi
Ivana 10 cm struk, 19 cm bokovi
Ozren 6 cm struk, 4 cm bokovi

Posjeti missZDRAVA.hr