Misija: čvrsto tijelo u 2012.!

Thinkstock
Želiš učvrstiti tijelo, no ne znaš kako se motivirati i koji ti program vježbanja odgovara? Za početak odaberi cilj koji želiš postići, izračunaj svoje trenutne mjere i konzultiraj se sa stručnjacima oko najboljeg fitness programa. Trener i vlasnik fitness centra Collum, Branimir Vajda, donosi ti deset savjeta uz koje ćeš postići željenu liniju u 2012. godini
Vidi originalni članak

Nova Godina, nove želje i nova linija, to je to što želimo. No, da bi se napravila željena promjena na tijelu, treba tijelo pripremiti na promjene.

Nadam se da će ovih deset savjeta pridonijeti tvom željenom obliku tijela.

Postavi cilj

1. Kreni u kupovinu. Ne žuri, uzmi vremena koliko ti treba da bi izabrala odjevni predmet koji ćeš nositi na dijelu tijela koji želiš promijeniti. Kupovina može potrajati i 20-tak dana. Kupi si konfekcijski broj ili dva manji od onog koji inače nosiš. Postavi si tu novu veličinu kao cilj.

2. Nabavi sliku oblika tijela kakav bi htjela, bez pretjerivanja, i zalijepi na vrata hladnjaka.

3. Izmjeri dimenzije tijela. Unesi podatke mjerenja u tablice na stranici Zdrave Krave i prati napredak svaka dva tjedna. Također uzmi i opsega dijelova tijela koje želiš promijeniti. Za najtočnije rezultate informiraj se o odlasku na mjerenje potkožnog masnog tkiva metodom kožnih nabora.

Koja je tvoja aktivnost?

4. Saznaj više o vrstama fitnessa koji danas postoje i ciljevima tih programa vježbanja. Izaberi aktivnost za koju misliš da će te učiniti zadovoljnom. Ne odustaj, jer možda i nisi dobro procijenila što tvome tijelu treba kako bi se osjećala zadovoljno i lakše podnosila životni tempo.

5. Na stranicama Zdrave Krave potraži savjet stručnjaka iz raznih područja kako bi se što točnije informirala o promjenama koje želiš napraviti. Obavezno potraži savjet nutricionista.

6. Ubaci u radne obveze više kretanja. Primjerice, dok telefoniraš hodaj. Ne koristi lift u cjelosti, već iziđi kat ili dva prije te izbjegavaj bespotrebno sjedenje.

Uživaj u promjenama!

7. Vođenje vježbanja prepusti osobama educiranim u području fitnessa. Nemoj sama raditi opterećenja i dužine treniranja.

8. Shvati promjenu kao početak komunikacije sa svojim tijelom. Nagrada za uložen trud dolazi u obliku zadovoljstva sobom, povećane radne sposobnosti, viška pozitivne energije za obitelj ili društvo, povećavanja granica između biološke i kronološke dobi.

9. Vježbanje ima pozitivan utjecaj na zdravlje. Manji je osjećaj ukočenosti, a vježbanjem možeš riješiti i problem bolova u leđima ili zglobovima.

10. Uživaj u promjenama!

Ako te zanima te kako održati dobru kondiciju tijekom zime i ojačati svoje mišiće, za stručni savjet se obrati Branimiru Vajdi!

Posjeti missZDRAVA.hr