SAD obećale 91 milijun dolara pomoći za hranu za Etiopiju

Guliver/Shutterstock
SAD će dati Etiopiji 91 milijun dolara pomoći za hranu u nastojanju da se izbjegne glad na jugoistoku zemlje, prenosi Reuters. To će "osigurati dodatnu pomoć u hitnim slučajevima i vitalnu medicinsku skrb", izjavio je šef američke organizacije pomoći Mark Green, nakon sastanka s premijerom zemlje.
Vidi originalni članak

Kenijska vlada se od lipnja suočava sa zabrinutošću da će potrošiti hranu za oko osam milijuna ljudi koji su pogođeni sušama, koje su također pogodile Keniju, Somaliju, Jemen i Nigeriju.

najmladi ucitelj joge Najmlađi certificirani učitelj joge svu zaradu donira djeci oboljeloj od raka

Etiopija se suočila s velikim sušama i prije: osamdesetih i ponovo 2011. godine. Od 2000. godine, šef i suosnivač restorana Red Rooster Marcus Samuelsson koji je je inače iz Etiopije, bio je ambasador UNICEF-a. Godine 2011. počeo je podizati svijest o gladi u zemlji ohrabrujući druge istaknute kuhare na donacije kako bi pomogli.

Zbog "gorućih pitanja" suše i gladi u Etiopiji, pokrenuta serija na YouTubeu pod nazivom #Whatfoodmeans poslala je nekoliko kuhara, uključujući danskog kuhara Mikkela Karstada, poljsku kuharicu Annu Starmach i talijanskog kuhara Simonea Rugiatija, u Etiopiju u sklopu Svjetskog programa hrane kako bi naučili više o kulturi prehrane tamo.

osobna higijena Škotska dijeli besplatne proizvode za osobnu higijenu ženama

Kuhari kuhaju jela s etiopljanskim narodom i pružaju humanitarnu pomoć onima kojima je to potrebno, dijeleći priče o obiteljima koje su spašene od gladi zbog pomoći europskih zemalja. Jedna Etiopljanka, Teiken, kaže Simoneu Rugiatiju da je pomoć koja joj je donirana omogućila da kupi odjeću za djecu i upiše ih u školu.

Međunarodni dan djevojčica Međunarodni dan djevojčica - kako im ti možeš pomoći?

Posjeti missZDRAVA.hr