Blogerica hrabro pokazala noge: Nuspojave mršavljenja o kojima nitko ne govori

Instagram/Denis Rajčić
Jacqueline Adan smršavjela je 160 kilograma i na svom Instagram profilu podijelila nuspojavu gubitka tjelesne težine o kojoj nitko ne govori. Za mnoge ljude koji se bore s gubitkom težine, mršavljenje je samo jedan dio bitke, a Jacqueline je dokumentirala svoj petogodišnji put gubitka težine koji se sastojao od mnogih prepreka.
Vidi originalni članak

Nakon gubitka 160 kilograma, odlaska na liposukciju i prolaska kroz nekoliko operacija uklanjanja kože, Adan je podijelila kako izgleda višak kože nakon mršavljenja. Umjesto da skriva svoju kožu, odlučila je hrabro otkriti svojim pratiteljima na Instagramu kako to izgleda. 

Jacqueline je obukla kratke hlače i pokazala svoje noge nakon liposukcije. 

"Moja je koža jako opuštena i ima je stvarno puno", napisala je. 

"Cijeli život sam mrzila svoje noge. Pokušala sam sve što sam mogla kako bih ih sakrila", napisala je Adan u popratnom postu. Ona je prije mršavljenja imala 230 kilograma, a nakon gubitka 160 kilograma odlučila je otići na operaciju uklanjanja kože.

Ali proces nije bio tako lak kao što se nadala, nakon gubitka dodatnih 20 kilograma težine kroz liposukciju, bila je spremna ukloniti dodatnu kožu. 

"Sva ta debljina, opuštena koža... Bila sam spremna vidjeti svoje nove noge nakon puno odricanja. Sada...2 godine kasnije,  još uvijek pokušavam pronaći najbolji način da se upustim u taj zadatak", nastavila je. 

Odlučila je otkriti svoje noge jer se boji i želi biti potpuno transparentna

"Iako ih više ne mrzim, još uvijek se osjećam vrlo nesigurno kad su u pitanju moje noge. Iako nemam samopouzdanja, neću dopustiti da me zaustave da živim punim plućima ili podijelim svoju priču s vama", napisala je Jacqueline: "ovo sam stvarna ja. Ovo je naporan posao. Nije samo gubitak ekstremne količine kilograma težak nego je teško naučiti voljeti i brinuti o svome tijelu. Znam da izgleda ludo, ali takav je bio moj put."

Naučila sam voljeti svoje noge i s viškom kože

Jacquelinea poruka o prihvaćanju sebe doista je inspirativna, objašnjava kako je naučila cijeniti svoje noge zato što su učinile dosta za nju. 

"Možete ih zvati ružnima, gadnima, velikima, debelima i odvratnima. Ne brini, sve negativno što imate za reći o njima i ja sam mislila", napisala je: "sad cijenim svoje noge zbog onog što jesu. Nosile su me i kad imala 230 kilograma i kroz cijeli gubitak težine pa čak i kroz 5 postupaka uklanjanja kože. Nikada nisu odustale od mene, nikad me nisu napustile i samo su jače!"

Više ih ne nazivam ružnima.

"Ovo su moje jake noge", zaključuje ona, "ne mogu dočekati da se upustim u sljedeće poglavlje uklanjanja kože i stvarno vidim koliko su te noge uistinu jake."

Trener Dalibor Petrinić u intervjuu je otkrio zašto ekstremnom gubitku kilograma kod jako pretilih osoba treba prethoditi povezivanje uma i tijela i otkrivanje uzroka debljanja. 

Posjeti missZDRAVA.hr