Može li ti proteinski shake pomoći u mršavljenju?

Thinkstock
Bilo da želiš izgraditi mišićnu masu, oblikovati tijelo ili skinuti višak kilograma, u tome ti može pomoći proteinski shake. Iako se radi o hrani koja je dobivena uz pomoć tehnoloških procesa zbog čega ju često nazivaju i „umjetnom“ hranom, proteinski shake ipak može biti koristan.
Vidi originalni članak

Sadrži nizak udio masti

Namirnice koje su bogate proteinima obično sadrže i visok udio masti, a proteinski shake, s obzirom da nije cjelovita hrana, osigurava obilje proteina uz vrlo malo masti i najčešće je niskokaloričan. Osim toga, proteinski shake je instant rješenje primjerice za glad nakon tjelovježbe te za trenutke kada bismo pojeli nešto nabrzaka i neuravnoteženo poput pekarskog proizvoda.

Što sadrži dobar proteinski shake?

Miješa se s vodom

Kada je u pitanju mršavljenje, voda je idealno piće. Dobra hidracija organizma može umanjiti osjećaj gladi i spriječiti prejedanje. Organizam može pogriješiti u tumačenju unutarnjih signala pa osjećaj žeđi često doživljavamo kao osjećaj gladi, a adekvatna hidracija može spriječiti zabunu. Također, voda može povećati potrošnju kalorija, stoga je kombinacija proteinskog shakea i vode idealna za mršavljenje.

Daje nam energiju

Intenzivnom tjelovježbom kojom nastojimo izgubiti višak kilograma trošimo mišiće stoga je važno da nakon tjelovježbe unesemo proteine koji će nadoknaditi gubitke i izgraditi mišićnu masu. Adekvatan unos proteina osigurava tijelu snagu za sve fizičke izazove koji ga čekaju u procesu mršavljenja.

Zašto je sirutka dobar izbor za mišiće?

Ako ne znaš koji proteinski shake odabrati, ovdje možeš saznati više.  

Posjeti missZDRAVA.hr