Japanska voda: Spaljuje masti na trbuhu, leđima i bedrima
Internet je preplavljen bezbrojnim dijetama, receptima i lijekovima za gubitak težine, a vjerojatno ste neke već i probali i zaključili da pojedini djeluju, a neki baš i ne.
Jedan takav recept ističe se svojom učinkovitošću i brzim rezultatima - đumbirova voda. Đumbirova voda pomaže u sagorijevanju masnoća čak i s mjesta gdje su vrlo tvrdokorne poput trbuha, leđa i bedara. Osim što pridonosi mršavljenju dobro će utjecati i na cjelokupno zdravlje i štiti od brojnih bolesti budući da aktivni sastojak đumbira gingerol ima protuupalna svojstva.
Napitak djeluje tako da ubrzava metabolizam i pomaže tijelu u sagorijevanju masti, bez štetnih posljedica. Osim dobrobiti za liniju ima i niz povoljnih učinaka za zdravlje.
Povoljni učinci Japanske vode za zdravlje
- Normalizira krvni tlak - redovito pijenje đumbirove vode doprinosi regulaciji krvnog tlaka, a sprječava i stvaranje krvnih ugrušaka za koje se zna da su smrtonosni.
- Smanjuje nastanak infekcija - stoljećima se đumbir koristi protiv raznih infekcija, uključujući prehlade i gripu.
- Ima protuupalno djelovanje - piće ima snažna protuupalna svojstva koja ga čine idealnim lijekom protiv upalnih bolesti poput artritisa i gihta.
- Poboljšava cirkulaciju - đumbir ima sposobnost povećati cirkulaciju uglavnom zbog prisutnosti željeza i cinka. Oba minerala mogu poboljšati protok krvi i spriječiti niz problema povezanih s lošom cirkulacijom.
- Umanjuje simptome prehlade i gripe - redovita konzumacija đumbira poboljšava imunološki sustav.
- Regulira probavu - đumbirova voda eliminira neugodne probavne probleme kao što su probavne smetnje, nadutost, refluks kiseline i zatvor.
- Olakšava bol u zglobovima - zahvaljujući protuupalnim svojstvima, redovito konzumiranje đumbirove vode spriječit će bol u zglobovima.
Recept
Sastojci:
- 1, 5 l vode
- Nekoliko tankih listića đumbira (najmanje 1 cm đumbira)
- Malo limunova soka
- Piti svaki dan
Priprema:
- Neka voda prokuha, a u međuvremenu đumbir ogulite narežite na ploške.
- Dodajte đumbir u prokuhanu vodu i kuhajte dok ne omekša.
- Skinite s vatre, ohladite i dodajte limunov sok.