Savjeti uz koje se možeš riješiti podbratka i bucmastih obraza

Guliver/Shutterstock
Tri su najčešća uzroka zbog kojih se na licu i podbratku skupljaju masne naslage: pretilost ili debljanje, starenje i zadržavanje tekućine. Najbrža metoda da se riješiš neželjnog podbratka ili punašnih obraza je liposukcija, ali ako nisi za ovako invazivnu metodu postaje i drugi načini.
Vidi originalni članak
  • Pij više vode - doznaj koliko ti vode treba u skladu s tvojom visinom i težinom dnevno i drži se toga jer se nedostatak vode odražava kao nadutost u licu i rukama. Ovdje provjeri koliko vode treba tvome tijelu.
  • Jedi zdravo - ograniči unos nezdravih masnoća, pržene, pohane i jako slane hrane. Ako jedeš zdravu hranu poput integralne tjestenine, riže, kruha, nemasnog mesa, voća i povrća, a svejedno imaš problema s viškom kilograma pripazi koliko kalorija unosiš i jedi hranu koja sadrži dosta vlakana jer su ona odgovorna za dobru probavu. Osim toga daju osjećaj sitosti pa ćeš biti manje gladna. Pogledaj primjer jelovnika za zdravo mršavljenje.
  • Radi ciljane vježbe - zadrži zrak i napuši obraze (kao kad pušeš balon). Potom premještaj zrak iz obraza u obraz, dok ne ostaneš bez daha. Potom udahni i izdahni. Vježbu ponovi tri puta. Postoje i druge vježbe za lice koje možeš pogledati ovdje, ali one će prvenstveno pomoći da lice održiš čvršćim i mlađim, a kad je salo u pitanju ono može otići jedino s gubitkom kilograma.
  • Radi kardio i vježbe snage - ako ih budeš radila redovito i pazila na prehranu gubit ćeš kilograme u cijelom tijelu, ali i u vratu i licu.

Više o tome kako vježbanje utječe na cijelo tijelo doznaj ovdje.

Posjeti missZDRAVA.hr