Ženski hormoni pod kontrolom soje

Nakon 45. godine većina žena završava svoje reproduktivno razdoblje i polako ostaje bez svojih ženskih spolnih hormona, estrogena i progesterona. Gasi se funkcija jajnika te žena ulazi u klimakterij, odnosno postmenopauzu.  Biljne tvari iz plodova soje -  fitoestrogeni doprinose ženskom zdravlju i uravnotežuju ženske hormone
Vidi originalni članak

Rani simptomi menopauze očituju se kao: noćno znojenje, valovi vrućine (valunzi), nesanica, umor, depresija, razdražljivost, plačljivost, teškoće koncentracije, suhoća rodnice, kože, kose i sluznice. Nemoj zanemarivati ove simptome i potraži pomoć.

Cilj liječenja u klimakteriju je izbalansirati endokrini i metabolički sustav, nakon čeka dolazi do njihova pravilnog funkcioniranja. Ženi se tako ponovno vraća "dobar osjećaj i puna forma". Terapija je ujedno najbolja prevencija kasnih posljedica nedostatka hormona - osteoporoze i srčano krvožilnih bolesti.

Osteoporoza je također povezana s nedostatkom spolnih hormona pa kosti u ovom razdoblju počinju slabiti. Preporuča se napraviti denzitometriju (pretragu gustoće kostiju) osobito ako postoji genetska predispozicija za razvoj te bolesti.  Redovite mamografije i ginekološki pregledi su također nužni. U ovom razdoblju nastaje i povećana opasnost od razvoja krvožilnih bolesti pa trebaš redovito kontrolirati krvni tlak.

U Aziji manje žena boluje od raka dojke

U žena zapadnih zemalja rak dojke je još uvijek najveći uzrok smrtnosti. U Aziji je ovaj broj već približno smanjen upravo zbog toga što se ishrana temelji na soji i većoj količini izoflavona, koji se u najvećoj koncentraciji nalazi upravo u soji.

Izoflavoni su sastojci bilja velike zdravstvene vrijednosti. Namirnice koje su bogate ovim sastojcima su prvenstveno zastupljene u povrću, voću te soji i crvenoj djetelini.

Preparat Sarapis Soja

U sastavu preparata Sarapis Soje u najvećoj mjeri su zastupljeni upravo soja i crvena djetelina. Osim ekstrakta iz sojinog zrna i crvene djeteline u preparatu Sarapis Soja nalazi se: fermentirani cvjetni prah (perga), matična mliječ (Gele Royale), željezo i vitamin C.

Menopauza ili klimakterij ne dolazi preko noći. Neizbježan je u periodu života gotovo svake žene kad za ženu počinje nova faza života. Povezana je s mnogim tjelesnim promjenama koje prate duševne, a i tjelesne neugode.

Poteškoće koje se javljaju smatraju se rezultatom prirodnih procesa kao:

  • valovi vrućine
  • pojačano znojenje
  • promjene raspoloženja
  • problemi sa spavanjem 
  • iznenadne i kratkotrajne vrtoglavice

Dan bez stresa

Preparat Sarapis soja je biljni pripravak koji direktno utječe i otklanja zdravstvene tegobe i time osigurava uravnoteženu kombinaciju.

Ekstrakt iz sojinog zrna

Izoflavoni - sekundarne biljne tvari iz plodova soje nazvane fitoestrogeni u klimakteriju imaju pozitivan utjecaj na opće stanje organizma. Izoflavon se najčešće koristi upravo u alternativnoj medicini i hormonskoj terapiji.

Ekstrakt iz crvene djeteline

Uravnotežuje hormonalni status. Unosom izoflavona iz lista crvene djeteline može se reducirati učestalost i jačina valova vrućine - "valunga."

Fermentirani cvijetni prah - Perga

Fermentirana pelud - perga naziva se još i kao pčelinji kruh. Cvjetni prah u cvatu sastoji se od puno poznatih i nepoznatih sastojaka koji utječu na pozitivno psihofizičko stanje, a time direktno otklanjaju probleme s depresijom, nervozom, vrtoglavicama i problemima sa spavanjem.

Matična mliječ

Naziva se još i Gelee Royale i predstavlja posebnu tekućinu koju proizvode pčele između svog šestog i desetog dana života. Ta dragocjena tekućina puna je kvalitetnih sastojaka koji direktno utječu na smanjenje stresa i regulira vegetativni i hormonalni sustav te izmjene tvari u organizmu, naročito mozga i živčanog sustava.

Vitamin C

Sudjeluje u razgradnji slobodnih radikala. To su tvari koje u organizam dolaze izvana npr. putem zagađenog zraka ili putem ultravioletnog zračenja.

Više informacija i narudžbu obavi ovdje.

Posjeti missZDRAVA.hr