Što slabi, a što jača otpornost tvog organizma na bolesti?

Kada je naš imunitet snažan, sposoban je obraniti se od brojnih bolesti, nametnika, pa tako i od alergija. Današnji, ubrzan i stresan način života doveo je do toga da velik dio populacije ima oslabljen imunitet.
Vidi originalni članak
Stres, zagađenost okoliša, nedostatak sna, loše prehrambene navike i nedostatak tjelovježbe samo su neki od razloga slabljenja imuniteta. Stručnjaci su dokazali kako su alergijske reakcije jedan od pokazateljia poremećenog imuniteta. Odmor, prehrana bogata voćem i povrćem, te određeni prirodni dodaci prehrani pomoći će vam osnažiti imunitet.
 

Češnjak dokazano ojačava imunitet

 
Vitamin C jako je važan čimbenik u postizanju jakog imuniteta. Jedan od najboljih biljnih pripravaka za jačanje imuniteta je citrofit (ekstrakt sjemenki grejpa). Citrofit je poznat i kao prirodni antihistamin, što znači da smanjuje alergijske reakcije, ali pri tome ne uzrokuje nikakve nuspojave. Za jačanje imunološkog sustava preporuča se konzumiranje češnjaka. Danas je dokazano da češnjak sadrži 200-tinjak aktivnih tvari – bogat je dušičnim supstancama, eteričnim uljima koja sadrže sumpor, vitaminima (A, B1, B2 i C), mineralima (kalijem, željezom, jodom, kalcijem, selenom i fosforom), sadrži aminokiseline, polioze kao što je inulin, enzime, biljne masti i druge tvari.
Posjeti missZDRAVA.hr