Bundevin med protiv zatvora i tegoba debelog crijeva

Guliver/Shutterstock
Unatoč svojoj slatkoći, bundeva je preporučljiva hrana za dijabetičare, a njeni sastojci jačaju srce i krvne žile. Bundevine sjemenke i ulje pomažu muškarcima u očuvanju zdrave prostate. Meso bundeve bogato je antioksidansima, vlaknima, magnezijem, kalijem te vitaminima B, C, E i K te provitaminom A, alfa i beta karotenima važnim za zdravlje očiju i kože.
Vidi originalni članak

Kako napraviti bundevin med?

Ovaj pripravak jača imunitet, pomaže kod zatvora i tegoba debelog crijeva, izlučivanja žuči, problema s jetrom i bubrezima te liječi mokraćne puteve. Preporučljiv je i kod povišenog kolesterola.

  • Izreži vrhove zrele bundeve te ukloni sjemenke i vlakna. U rupu koju si izdubila naspi med te poklopi vrhom bundeve.
  • Ostavi da odstoji 10 dana na hladnom. Čuvaj u hladnjaku, najdulje deset dana.
  • Prokuhan će trajati dulje, ali će se tad izgubiti dio hranjivih sastojaka.
  • Uzimaj dvije do tri žličice na dan.

Bundeva lijek i hrana, doznaj više

Posjeti missZDRAVA.hr