Bolovi u rukama i prstima, psihosomatski pristup: Artritis se povezuje s kritiziranjem

Guliver/Shutterstock Svaka iznenadna pojava utrnulosti ili slabosti ruke ili šake može biti znak zabrinutosti zbog mogućeg moždanog udara
Rukama izražavamo osjećaje i situacije koje ne možemo objasniti. Ako nam netko nije drag, nesvjesno ćemo prekrižiti ruke i tako se zaštititi od utjecaja njegove energije, dok se u susretu s bliskim osobama otvaramo i grlimo. Kada je netko kreativan i uspješan u svom poslu, kažemo: „Ima zlatne ruke“.
Vidi originalni članak

Ruke predstavljaju našu sposobnost i vještinu da obuhvatimo mnoga životna iskustva. Kroz ruke izražavamo koliko smo spretni, nespretni, škrti ili darežljivi. Gornji dio ruku je povezan s našim sposobnostima, a donji s vještinama. Stare emocije spremamo u zglobove, a laktovi predstavljaju koliko smo fleksibilni mijenjati svoj život.

Šake hvataju, drže i stežu. Mnogo puta dopuštamo da nam stvari prolaze kroz prste, a mi ih ne zadržimo, a trebaju nam. Čvorići na rukama nastaju zbog prekomjernog razmišljanja ili su čak izobličene artritisom zbog prekomjernog kritiziranja.

Grčevi ruke nastaju jer je prisutan strah od gubitka da nećemo imati dovoljno. Ako se grčevito držiš neke veze, natjerat ćeš partnera da pobjegne u očaju.

Čvrsto stisnute ruke ne dopuštaju da u tvoj život uđe nešto novo. Kroz rukovanje izražavamo svoj karakter pa tako preblago rukovanje znači kako je osoba izuzetno zatvorena i plašljiva.

Svaki prst ima određeno značenje

Teškoće s prstima pokazuju na kojem životnom polju treba poraditi, odnosno gdje popustiti s pritiskom:

  • Palac je mentalan i predstavlja brigu.
  • Kažiprst je povezan s egom i strahom.
  • Srednji prst je povezan sa seksom i bijesom. Kad si bijesna, uhvati se za srednji prst i promatrajte kako bijes nestaje. Držite srednjak desne šake, ako si ljuta na muškarca, a lijeve ako si ljuta na ženu.
  • Prstenjak je simbol zajedništva i tuge.
  • Mali prst ima veze s obitelji.

 

Do smetnje s ramenima dolazi, ako si previše toga natovarila na ramena i sada nosiš taj teški teret. Razmisli s čime si se previše opteretila i je li to neophodno. Potrebno je mnogo hrabrosti, ali nešto od toga otpustiti, pa ćeš se osjećati rasterećeno i slobodno.

Grizenje noktiju je problem kojem su skloni i odrasli kao i djeca. To ukazuje na nesigurnost koju osoba pokušava kontrolirati, kako se potisnuta emocija ne bi očitovala prema van. Kod djeteta se to događa zbog roditeljskog pritiska, što je povezano s nedostatkom samopouzdanja. Daj mu više životnog prostora u kojem će moći slobodno izraziti svoj karakter i kvalitete te na taj način popraviti samopouzdanje.

Upale i stres su neki od uzroka Ispadanje kose - najčešći uzroci i alternativne metode koje pomažu

Kako si pomoći?

Na dlanovima kao i na tabanima završavaju meridijani svih organa. Preko dlanova se metodom refleksoterapije koja se bazira na stimuliranju i masaži određenih točaka, mogu ukloniti ili ublažiti različite tegobe.

Često me pitaju osobe koje dolaze na tretmane je li najvažnije u iscjeljivanju da im držim ruke na bolnim mjestima. To je djelotvorno, iako ruke nisu te koje iscjeljuju. Ono što iscjeljuje je protok energije iz srca odnosno srčane čakre.

Bolovi bez jasnog uzroka Zašto te bole noge: Bol u koljenima, kukovima ili stopalima što ti poručuje?

Iscjelitelj kanalizira kozmičku energiju koja se preko srčane čakre preobražava u iscjeljujuću, a zatim se prenosi na osobu kojoj je potrebna, bilo direktnim dodirom ili glačanjem aure pri čemu se ruke koriste kao instrument.

Posjeti missZDRAVA.hr