Zašto svi "mrze" blizance i jesu li predrasude o ovom znaku opravdane?

shutterstock Blizanci predstavljaju dvije različite ličnosti u jednoj
Ako trebamo izdvojiti jedan horoskopski znak o kojem postoji najviše stereotipa onda su to svakako blizanci. O njima se priča da su dvolični, lažljivci, varalice i najomraženiji horoskopski znak, no zaslužuju li uistinu takav tretman?
Vidi originalni članak

Vrijeme je da razbijemo mit o nekoliko uobičajenih stereotipa. Naravno, blizanci vole tračati i biti u centru zbivanja, ali, tko ne voli? I suprotno memovima koje vidite na Instagramu, blizanci nisu jedini znak koji voli sočne tračeve. (Vage su im konkurencija) Također, sasvim su svjesni da su pričljivi. A istina je da svi vole njihovu brbljavu narav. Bez tih sjajnih priča život bi bio dosadan! Jesu li loši slušatelji? Ok, jesu. Vole razgovarati, ali ne vole slušati što drugi imaju za reći. Ali, ne mogu si pomoći jer njima vlada Merkur, planet komunikacije. Vrlo su glasni i ponekad mogu satima voditi monologe, umjesto da druge pitaju o njihovim životima.

Sezona blizanaca donosi pozitivne promjene i ponovno čini život uzbudljivim kao prije

Postoji razlog za mržnju blizanaca. Vjerovali ili ne, za to postoji objašnjenje, doduše u mitologiji. Poznata braća blizanci, Castor i Pollux, bili su identični u svakom pogledu - osim činjenice da je Castor bio smrtni sin kralja Tynfarusa, a Pollux Zeusov besmrtni sin.

otkrivamo i s kim su kompatibilni Blizanci: Karakteristike znaka i što očekivati od njih

Kad je Castor ubijen u bitci tijekom Trojanskog rata, Pollux je bio prožet žalošću i krivnjom te je molio svog oca Zeusa da ovjekovječi Castora da prebiva na nebesima kroz vrijeme s njim. Zeus im je dopustio da svoje vrijeme podijele na nebesima i u Podzemlju. Drugim riječima, ljudi se boje blizanaca jer mogu živjeti u različitim carstvima - odzemlju i nebesima. Kako se može vjerovati osobi koja se može smijati grešnicima i plakati sa svecima?

Blizanci: Što očekivati od ovog horoskopskog znaka?

Međutim, sposobnost prelaska između svjetova zapravo je dar. Omogućuje blizancima sposobnost da vide i shvate različite perspektive o stvarima, potičući njihovu dualističku prirodu da uvijek imaju otvoren um. Dakle, usprkos reputaciji hirovitosti ili dvoličnosti, uistinu se svodi na dualnost: Blizance je teško odrediti jer su doslovno dvostruka ličnost u jednom tijelu.

Zato o njima trema misliti ovako: S blizancima u svom krugu možete udvostručiti zadovoljstvo tako što ćete u jednoj osobi imati dva prijatelja!

Postoji li stvarni razlog za mržnju blizanaca?

Ne. No, istina je da blizance zapravo nije briga što se o njima priča! Tipično, dok se trude usredotočiti na stvarni razlog zbog kojeg su uznemireni, emocionalno su prešli na drugu dramu. Skloni su prelaziti s jedne stvari na drugu brže od većine, jer njihov um radi ubrzanim tempom. Na kraju dana, usprkos silnim predrasudama koje postoje o blizancima, ovaj promjenjivi zračni znak ima za poručiti samo jedno: Znatiželjni smo, brbljavi, brzi, šarmantni i prilagodljivi. Ne mrzite nas, nego cijenite!

Posjeti missZDRAVA.hr