Zašto muškarci krenu rano obasipati komplimentima? Što to točno znači?

shutterstock Blagdanski pokloni mogu ti pokazati što tvoj muškarac misli o tebi
Kad sretneš muškarca koji velikodušno dijeli komplimente, to može biti nevjerojatno uzbuđujuće i laskajuće. Tko ne želi biti obožavan i slušati razloge zbog kojih netko misli da si nevjerojatna?
Vidi originalni članak

Naravno, svim ženama godi pažnja, a primanje slatkih komplimenata od muškarca može biti jedan od najmirnijih eliksira za srce. Posebice ako si dugo sama, jednostavno upijaš laskanje i uživaš u pažnji. Kad te momak pohvali, možda se pitaš "što da kažem?", a ako imaš problema s reagiranjem na komplimente, to je normalno jer se mnogi ljudi drugačije osjećaju kad primaju komplimente.

Mogla bi odgovoriti zahvaljivanjem, a zatim mu uzvratiti pokoji kompliment jer većina muškaraca zapravo voli kad im žene daju komplimente. Ali kad te momak obasipa komplimentom za komplimentom kad se tek počnete upoznavati, prirodno je dovesti u pitanje njegove istinske namjere. Što znači kad te momak u početku pretjerano hvali i kako znaš jesu li mu namjere iskrene? Odvojiti vrijeme i promisliti o njegovim motivima vrlo je mudar potez.

Želi te odvesti u krevet

Zašto bi te muškarac obasipao komplimentima? Što je mogao poželjeti? Hmm ...laskanje može biti vrlo zavodljivo, ali i očito. Žene koje godinama nisu imale romantičnu pažnju često su najlakša meta šarmantnim muškarcima koji znaju što one žele čuti. Kako  znaju? Pa to nije znanstveno otkriće! Znaju da se želiš osjećati lijepo, posebno i željeno. Govori ti najslađe stvari da makneš zidove i pustiš ga u svoj svijet - i krevet. Želiš vjerovati da misli da si "ona" koju je tražio i da će ostati tu. Ali, ako čuješ niz komplimenata koji dolaze brže od onoga što se čini normalnim, dobro razmisli! Ogromne su šanse da te želi brzo odvesti u krevet. Možda ćete se vidjeti još nekoliko puta, a možda i nećete.

On je narcis ili kontrol freak

Još jedan mogući razlog za more komplimenata je taj što si upoznala muškarca koji traži ženu koja će brzo pasti na njegovo laskanje. To je njegov znak da ćeš vjerojatno biti netko za koga misli da ga može lako kontrolirati. Ova manipulativna tehnika naziva se "ljubavno bombardiranje".

Ljubavno bombardiranje je zastrašujuća taktika kontrole koju sigurno nisi prepoznala

Muškarci koji "bombardiraju" progonit će te kao ludi, govoreći da žele biti s tobom svake minute, viđati se svake večeri i cijelog vikenda. Skloni su ubrzati vezu i žele biti ekskluzivni odmah. Mogla bi se uhvatiti kako razmišljaš: "Wow, stvarno me voli! Ovo je gotovo previše dobro da bi bilo istina! " Kad god pomisliš nešto slično, to je velika crvena zastava koja te upozorava da je to zapravo previše dobro da bi bilo istinito. Jednom kada čovjek koji kontrolira osjeća da je veza uspostavljena i da te je osvojio, primijetit ćeš ogromnu promjenu u njegovoj osobnosti kad prestane biti pravi džentlmen i krene ti naređivati što činiti. Narcisi također počinju s laskanjima. U početku, narcisoidni čovjek misli da si ti podjednako superiorna kao i on. Međutim, samo mu daj malo vremena. Uskoro će vidjeti tvoje greške (stvarne ili zamišljene) i reći će ti sve što uistinu misli. Zatim će te pokušati promijeniti u skladu s njegovim viđenjem, zaboravljajući na sve stvari koje ti je u početku govorio. Te toksične veze ne mogu se popraviti.

narcizam Unutar uma narcisa: Što misle o sebi, a što o svim ostalim ljudima

Možda je duboko u sebi nesiguran

Muškarci koji te zasipaju komplimentima, ne moraju nužno biti loši. Ponekad je momak toliko šokiran da mu nevjerojatna žena poput tebe uzvraća pažnju i jednostavno iskreno kaže sve što misli. No, kad sve izbaci jedno za drugim, govoreći kako si lijepa, prezgodna, kako bolju osobu nije nikada upoznao... možda zapravo pokazuje svoju nesigurnost. Možda se nada da će te osvojiti izražavanjem svakog pozitivnog aspekta o tebi koji je privukao njegovu pažnju, ali ovo je često ogroman minus za samopouzdanu ženu koja brzo shvati da nešto nije sasvim u redu.

Kako možeš znati je li muškarac iskren sa svojim komplimentima?

Muškarac koji te smatra vrlo privlačnim pohvalit će jednu ili dvije stvari koje mu se na tebi sviđaju. Možda će voljeti tvoju kosu, odjeću ili osmijeh. Ali iskreni muškarci neće te zasipati komplimentima od trenutka kad se upoznate, suzdržavajući se iz samopoštovanja. Umjesto toga, njegovo mu samopouzdanje pomaže u upravljanju svojim uzbuđenjem zbog tebe. Zbog toga muškarci pričekaju nekoliko dana prije nego što nazovu kad dobiju broj. Čemu žurba? Ne žele rano razotkriti svoje istinske osjećaje dok nisu sigurni na čemu su.

Imaš li strah od napuštanja, pa zato ostaješ u nezdravim odnosima?

Muško suzdržavanje od preranog i pretjeranog laskanja je način kako znati kad je kompliment iskreno ponuđen. Većina muškaraca ne bi bila uhvaćena ni mrtva kako dijele jedan kompliment za drugim. Ne ponaša se tako samopouzdan čovjek visokog kalibra. Dakle, ako muškarac kojeg si tek upoznala počne dalje i dalje nabrajati o tome zašto misli da si bomba, vrijeme je da razmisliš o povlačenju. Nešto što se čini previše dobrim da bi bilo istina gotovo uvijek jest tako. Kvalitetni muškarci ne prosipaju komplimente bez granice kad ih prvi put sretneš. Takve stvari rade samo muškarci koji kontroliraju ili manipuliraju.

Ako tražiš istinsku ljubav, polako i dosljedno građenje odnosa je bolje

Ako tražite pravu stvar i trajnu ljubav s pravim muškarcem, potraži tipa koji te poziva i neprestano ste u kontaktu. U početku ćete se vidjeti jednom ili dva puta tjedno, i između slati poruke i razgovarati. Stvari će se nastaviti razvijati kako se upoznajete, a osjećaji tako počinju rasti. Kvalitetan muškarac postavlja pitanja kako bi te bolje upoznao i zapravo uspostavlja kontakt očima i sluša pažljivo odgovore. Želi znati što voliš i što te čini sretnom. Ne govori samo o sebi ili svojim planovima, a ne nastavlja i dalje o tome kako si sjajna, jer te želi upoznati prije nego što izloži snagu svog interesa i dođe do zaključka.

Uspori i promatraj! Koliko spojeva treba proći prije ulaska u vezu?

Uzima si vremena - na dobar način. Muškarci koji se oslanjaju na laskanje nemaju vremena da te često vide ili se u početku pojave u velikoj mjeri, da bi potom nestali. Neće ti pokazati dosljednost koju trebaš vidjeti, pa ne pokazuju istinski, možda dugoročni interes. Nema žurbe kad je riječ o trajnoj ljubavi, zato nemoj da te zavarava neki momak koji laska i koji juri da zacementira vezu.

Izbjegavaj muškarce koji pokazuju takvo ponašanje ako želiš izbjeći slomljeno srce u startu. Sad znaš što muškarci misle kad te pretjerano obasipaju komplimentima - oni vjerojatno imaju namjere koje nisu u skladu sa željom za istinskom ljubavlju. Ako želiš izlaziti s ovakvim muškarcem jer misliš da bi to moglo biti zabavno, samo naprijed! No, čuvaj svoje srce, ne nasjedaj njegovim slatkim riječima i drži oči širom otvorene.

Posjeti missZDRAVA.hr