Uz ovih 6 savjeta moći ćete lakše postići istovremeni orgazam

shutterstock Moguće je istovremeno postići orgazam, ako par teži tom cilju
Istovremeni orgazam može biti izuzetno uzbudljiv i zadovoljavajući događaj. Otkrit ćemo ti s kojim trikovima ćete lakše postići dvostruki vrhunac.
Vidi originalni članak

Dok je muškarcima potrebno u prosjeku 2-3 minute za orgazam tijekom seksa, ženama treba za to oko 10-20 minuta. Stoga je rijetko i teško postići istovremeni vrhunac tijekom seksa. Međutim, otkrit ćemo ti trikove s pomoću kojih se možete približiti cilju dvostrukog orgazma.

Ali, prvo napomena: nemoj se stavljati pod preveliki pritisak. Doživjeti orgazam u isto vrijeme je lijepo iskustvo, ali ako ne uspijete, ni to nije loše. Uzmite si onoliko vremena koliko vam je potrebno. Čak i ako uopće ne doživite vrhunac, to je također u redu. Zajednička zabava, vlastiti osjećaj zadovoljstva i bliskosti s partnerom uvijek bi trebao biti na pravom mjestu.

6 savjeta za postizanje istovremenog orgazma 

Uzmite si vremena za predigru: s milovanjem i masažama možete zaboraviti na svakodnevni stres. To je važno kako biste bili u potpunosti usklađeni sa svojim mislima. Dakle, vrlo je važno opustiti se i koncentrirati isključivo na užitak i ono što se događa u krevetu. 

Dopuštena su sva sredstva: koristite oboje svoje ruke, usta, lubrikant, seksualne igračke i sve ostalo što želite kako biste bili raspoloženi te uzbuđeni.

Svjesno radite stanke: ako je jedna osoba „brža“ od druge, trebali biste napraviti kratke stanke tijekom kojih „sporija“ osoba dobiva svu pažnju.

pitanja koja si trebaš postaviti 3 koraka za vraćanje seksualne želje u dugim vezama i brakovima

Ne funkcionira bez komunikacije: morate jedno drugome reći kada trebate neku drugu vrstu stimulacije i/ili kada se približavate orgazmu. Općenito je ključno komunicirati u krevetu, a osobito ako vam je cilj postići istovremeni orgazam. 

Odaberite seksualni položaj u kojem možete održavati kontakt očima: zadovoljstvo tvog partnera pružit će ti dodatno zadovoljstvo i bolje ćeš vidjeti koliko je blizu orgazma.

Budite iskreni: nemoj(te) se pretvarati pred drugom osobom. Ako nije išlo u prvom krugu, jednostavno pokušajte drugi put. Možete mijenjati položaj ili vrstu stimulacije sve dok ne pronađete što vam odgovara. 

Predigra se ne smije preskočiti Pravilo nazvano "6 minuta" može ti spasiti seksualni život

Posjeti missZDRAVA.hr