Tantričkim seksom do višestrukih orgazama: U čemu je tajna ovog načina vođenja ljubavi?

shutterstock Tantričkim seksom se istražuje tijelo partnera, ali i vlastito. Sam seksualni odnos je polagan, pridaje se pažnja svakom pokretu te je potrebno uzeti si dovoljno vremena i ne žuriti
Vjerojatno si frazu čula već milijun puta, ali što je zapravo tantrički seks? Da bi shvatila što je tantrički seks, prvo moraš upoznati tantru.
Vidi originalni članak

Tantra se zapravo definira kao skup iskustva sastavljenih od hinduističkih i budističkih religijskih tekstova, a koja uključuju mantre, meditaciju i jogu. Ta tantra nema veze sa seksom, a tantra prilagođena i prakticirana na zapadu uglavnom je usmjerena na dodir i seksualnost. Smatra se kako je takav seksualni oblik tantre na zapadu razvijen tijekom seksualne revolucije, početkom 60-ih godina prošlog stoljeća, a popularizirao ju je slavni indijski guru Bhagwan Shree Rajneesh Osho. Tantristi su smatrali da ispravnim usmjeravanjem seksualne energije mogu doseći blaženstvo.

Bračni par opisuje svoje iskustvo orgazama koji traju i do 18 sati

Tantrička praksa omogućuje zaobilaženje lokalnih orgazama (ejakulacija kod muškaraca i klitorisni orgazam kod žena) i prepuštanje višestrukim orgazmima cijelog tijela. Na taj način razine oksitocina, dopamina i endorfina ostaju visoke i nakon odnosa, a prolaktin ostaje nizak, dok je kod klasičnog seksualnog odnosa razina hormona obrnuta. Rezultati tantričkog seksa su stalni rast uzajamne privlačnosti, doživljavanje novih energetskih razina tijekom odnosa i sve dublja emocionalna povezanost para.

Što je zapravo tantrički seks?

Tantra nije samo seks, to je filozofija načina života koja uključuje razne duhovne koncepte. Ona uključuje jogu, meditaciju, život u trenutku i tehnike disanja. Sama svrha tantre je dublja povezanost nas samih ili povezanost s partnerom.

Vježba koja prema tantričkom učenju može povećati zadovoljstvo u seksu Seksualna tantra: praktična vježba za početnike

Tantričkim seksom se istražuje tijelo partnera, ali i vlastito. Sam seksualni odnos je polagan, pridaje se pažnja svakom pokretu te je potrebno uzeti si dovoljno vremena i ne žuriti. Također, fokus treba biti na tom trenutku, što nekada može biti teško. Važan dio tantričkog seksa je i disanje. Sama svrha tantričkog seksa je da su oboje partnera prisutni u trenutku, da ne misle o drugim stvarima, da zajedno isprobavaju različite poze i uživaju. Muškarac ovom vrstom seksa može naučiti kontrolirati i odgađati ejakulaciju, dok kod oba spola može doći do multiplih orgazama.

Kako prakticirati tantrički seks?

Za prakticiranje tantre nije uvijek potreban partner jer ovo može biti i individualna praksa otkrivanja vlastite seksualnosti. Kako bi uživala u tantričkom seksu, potrebno je prije svega napraviti nekoliko stvari.

Tantra čuva spolne organe i potiče duhovno sjedinjenje partnera

Pronađi pravo mjesto

Napravi romantičnu atmosferu sa svojim partnerom i smjestite se negdje gdje vam je ugodno. Ipak ćete provesti neko vrijeme na ovom mjestu pa se potrudite da vam je lijepo. Upalite svijeće, pustite opuštajuću glazbu i ono najvažnije – riješite se svih distrakcija.

Meditiraj

Uzmi nekoliko minuta, zatvori oči i postani svjesna svojeg okruženja. Probaj ne misliti ni o čemu i jednostavno se opusti. Koncentriraj se na dah i prati jedan ili više zvukova u blizini. Ova meditacija može trajati i do 20 minuta, koliko god je potrebno da se potpuno opustiš.

Disanje

Važan dio tantre je disanje. Točnije, duboko disanje, pri čemu udah počinje na nos i traje pet sekundi te izdah na usta i također traje pet sekundi.

Osim postizanja višestrukih orgazama, tantra ima puno prednosti za zdravlje Tantrom do višestrukog orgazma

Gledanje u oči

Počni tako da uspostaviš kontakt očima sa svojim partnerom. Gledajte se neko vrijeme, a onda krenite s polaganim skidanjem odjeće i dodirima. Na početku će možda biti neobično sve raditi usporeno, ali zapamti da će doživljaj biti potpuno drugačiji.

Poze

Možete isprobati zajedno i različite poze, ali i nove stvari za vrijeme seksa. Pronađite ono što vam najbolje odgovara i prepustite se. Svrha poza je da se osjetiš povezana s partnerom i upravo zato ste u svim pozama okrenuti jedan prema drugome. Na ovaj način se partneri gledaju u oči i povezuju na seksualnoj i duhovnoj razini.

Prepuštanje

Zapamti kako svrha ove vrste seksa nije doživljavanje vrhunca, već je važnije uživati i osjetiti svaki pokret te stvoriti posebnu vrstu povezanosti. Reci partneru što ti se sviđa, a što ne, zaboravi na probleme i prepusti se. Tantrički seks može trajati i više od sat vremena, a važno je ne ograničavati se.

Dakle, tantrički seks je praksa spolnog odnosa prisutna više od 5000 godina. Tantra uključuje i meditaciju, jogu, disanje, povezanost, mindfulness, a ovim seksom se stvara posebna povezanost između partnera. Važno je prepustiti se i uživati u svakom pokretu. Osim postizanja višestrukih orgazama, tantra ima mnoštvo prednosti za zdravlje. Istraživanja na dobrovoljcima su dokazala kako tantra usporava biološko starenje i poboljšava zdravlje.

Posjeti missZDRAVA.hr