Posljednji super Mjesec godine nosi poruku za svaki horoskopski znak

Guliver/Shutterstock
Svibanjski puni Mjesec poznat je pod nazivom Flower Moon što označava cvjetove koji cvjetaju tijekom ovog mjeseca. U svoju punu fazu ući će u 12:45 po našem vremenu, u četvrtak 7. svibnja i nemoj ga propustiti jer je ovo posljednja prilika za vidjeti super Mjesec sve do kraja travnja 2021. godine.
Vidi originalni članak

Posljednja je prilika za pogled na pun Mjesec, odnosno super Mjesec (eng. supermoon) u 2020. godini. Osim što ovaj pun Mjesec nosi naziv Cvjetnog Mjeseca (eng. Flower Moon) on je i super Mjesec, što kada je u pitanju astronomija, znači da je bliži Zemlji sada nego u drugim mjesecima te se zbog toga čini 7 posto veći i 15 posto svjetliji od 'normalnog' punog Mjeseca, navodi Farmer's Almanac. "Za nas to znači da će njegove vibracije utjecati jače nego inače", kaže astrologinja Donna Page, za Woman's Health.

Astro kutak Horoskop za svibanj za svih 12 znakova

U pogledu na njega moći ćeš uživati sve do petka ujutro, stoji u službenom priopćenju NASA-e, a najlakše ćeš ga primijetiti za vrijeme zalaska sunca u četvrtak navečer te u petak ujutro. Ako oblaci ili loše vrijeme pokvare tvoj pogled, možeš ga vidjeti i na Virtualnom teleskopu. Prijenos na spomenutoj stranici počet će u 18:30 sati UTC, prenosi Forbes. Sljedeći puni super Mjesec nastupit će tek krajem travnja 2021. godine stoga nemoj propustiti ovu priliku!

Koje je duhovno značenje Cvjetnog Mjeseca?

Teoretski, svibanjski puni Mjesec trebao bi biti kao duhovna šetnja. Poznat kao Mjesec cvijeća ili Cvjetni Mjesec, tradicionalno se povezuje s cvjetovima i onime što oni označavaju u ovo doba godine: vanjski svijet vraća se obilju, toplini i životu. Ovo je divna prilika da pogledaš izvan sebe i svog potencijalno burnog osobnog života i shvatiš da, priroda iz godine u godinu ostaje na svom putu i daje nam ono što trebamo za život.

Punom Mjesecu obično se pripisuje stvaranje razdoblja velike energije, ali Cvjetni Mjesec doživljava se kao posebno vrijeme kada je u pitanju čarobna energija. Nadalje, svibanj se također tradicionalno povezuje s plodnošću i zbog prividnih čarobnih svojstava punog Cvjetnog Mjeseca, neki smatraju da je ova subota, 9. svibnja, posebno povoljna za one koji pokušavaju začeti, prenosi Express UK.

Pun Mjesec u Škorpionu

Ovaj puni Mjesec dolazi i u znaku tamnog i tmurnog Škorpiona, no to ne znači da će nam biti uskraćena njegova sunčana i pozitivna perspektiva. Iako svi oni koji dio vremena provedu sa Škorpionima znaju da su oni rijetka skupina i vrsta - tajanstveni, u potpunosti okruženi najbližim ljudima i sa strateškim razmišljanjem, povjerenje je kod njih ključno. Njihova duboka intuicija dopušta im da istinski vide motive drugih iza njihovih postupaka. 

20. travnja - 21. svibnja Kako će sezona Bika utjecati na tvoj horoskopski znak?

Drugim riječima, Škorpion je znak s kojim treba oprezno komunicirati, pa isto tako za vrijeme ovog punog Mjeseca, važno je da biraš svoje riječi. Ako imaš određene osjetljive teme na umu, ostavi ih trenutno sa strane, neka budu privatne. Škorpion je veoma spretan kada je u pitanju otkrivanje tuđih tajni, a sada, kada je pun Mjesec upravo u tom znaku, svi ćemo biti malo više skloniji ponašati se kao i on. Neka tvoj jezik ne izgovori ono s čime se trenutno ne želiš baviti, niti neka ne zadire u tuđe poslove, prenosi In Style.

Vjerovala ili ne, moguće je uskladiti svijetlu stranu punog Mjeseca i tamnu stranu Škorpiona koje se trenutno sudaraju, ali malo drame bit će potrebno. Poslušaj poruku punog Cvjetnog Mjeseca i pogledaj svijet oko sebe. Proljeće je vrhunac i priroda pokazuje znakove ponovnog rođenja i novog života, postavljajući prizor i za tebe, za novi početak i obnavljanje loših odnosa.

Nadalje, poravnanje između Venere i Neptuna povećat će snagu ovog punog Mjeseca u Škorpionu. To će uzrokovati pojavu nostalgije. Iz dubine nesvjesnog izronit će stara sjećanja. Emocionalno će utjecati na tebe i pružiti ti idealno vrijeme za meditaciju.

Koju poruku pun Mjesec u Škorpionu šalje tebi

Pun Mjesec u znaku Škorpiona za vrijeme sezone Bika u tebi će probuditi želju za intimnošću i senzualnošću. Od svojeg ćeš partnera, kada je u pitanju intima, biti spremna tražiti točno ono što želiš. Također, tvoji standardi bit će nešto viši, stoga neće biti opraštanja kada su u pitanju određene situacije s kojima nisi zadovoljna, prenosi Woman's Health. Osim toga, u nastavku pročitaj koju to poruku za tebe ima ovaj pun Mjesec.

Astro kutak Svibanj je nabijen seksualnom energijom, saznaj što to znači za tvoj horoskopski znak

Ovan

Dopustite da se financijski strahovi pojave, kako biste ih mogli savladati. Vrijeme je za strateško planiranje kako biste u budućnosti mogli osjetiti veće obilje u svom životu.

Bik

Ovaj puni mjesec potiče vas da se pogledate u ogledalo i cijenite sebe. Preuzmite odgovornost za svoj život i donesite svoj izbor. Otkrijte svoju moć. Oprostite drugima koji su vas povrijedili, tako da možete očistiti svaku negativnu energiju koja vas drži u prošlosti.

Blizanci

Dajte prednost svom zdravlju. Ovaj puni Cvjetni Mjesec sjajan je za započinjanje nove zdrave prehrambene ili fitness navike. Uložite u sebe i duplo će vam se vratiti.

Rak

Ovaj će vam pun Mjesec biti intenzivno kreativan, pružit će vam nove načine izražavanja. Oslobodite se bilo kakvog unutarnjeg pritiska. Umjesto toga, opustite se.

Preko zvijezda do povišice Ako znaš što ti je šef po horoskopu znat ćeš i što najviše cijeni

Lav

Vaš dom je vaše utočište, a ovaj pun Cvjetni Mjesec vam pomaže da ga učinite prostorom 'predaha'. Pročistite ono što vam više ne treba i dodajte više ljepote gdje god možete. Vaši obiteljski odnosi također prolaze kroz promjenu, a iako će rezultati dugoročno biti povoljni, možda ćete sada osjetiti dodatni pritisak svojih najmilijih.

Djevica

Ovaj pun Mjesec pojačava vaše analitičke vještine. Ako ste zabrinuti zbog određenih aspekata svog života, pronađite načine kako ih riješiti na alternativan način. Opustite se, meditirajte i vjerujte u sebe.

Vaga

Ovaj pun Mjesec vrši pritisak na vaše financije, ali također osvjetljava druge mogućnosti. Nove ideje na putu su prema vama. One će vam pomoći da ostvarite veće obilje u budućnosti. Budite strpljivi. Period financijskih problema bit će kratak.

Škorpion

Pun Mjesec u vašem je znaku i vi ćete imati koristi od toga. Posjedujte svoju moć i napravite hrabar potez u svom životu. Što želite postići? Ako osjetite nakupljanje emocija, koristite ih kao gorivo za motiviranje koraka prema naprijed.

Četveronožni najbolji prijatelj! Koja vrsta psa je idealna za vas prema horoskopskom znaku

Strijelac

Povežite se s drugima. Mogli biste se i duhovno probuditi. Obratite pažnju na znakove ili tragove koje vam svemir daje. Sada možete dobiti smjernice iz raznih izvora.

Jarac

Vaša prijateljstva prolaze kroz promjenu, a ovaj pun Mjesec obasjava svjetlo na ovom području vašeg života. Postajete svjesniji kojim prijateljima možete vjerovati, a koji će za vas postati samo poznanici. Kao rezultat toga, vaša ideja o zajednici se mijenja, a s njom i vizija vaše budućnosti.

Vodenjak

Postajete svjesniji načina na koji sve oko vas funkcionira. Sa sviješću možete pobijediti sve svoje strahove. Ovo je vrijeme kada biste mogli otkriti svoju svrhu.

Riba

Ovaj pun Mjesec poziva vas da istražite svoja uvjerenja, posebno ona koja vas ograničavaju od otkrivanja želja. Imajte vjeru u sebe i u svemir. Vrijeme je da budete znatiželjni. Postavljajte pitanja sebi i drugima i božanskom. Obratite pažnju na znakove i simbole u vašem okruženju.

Slažeš li se? Što radi svaki od horoskopskih znakova kada je sam kod kuće

Izvor: wellandgood.com

Posjeti missZDRAVA.hr