Pet najčešćih muških pogrešaka koje dovedu do prekida veze

shutterstock Ako se zadovoljavaš sa stvarima i odnosima koji se protive onome tko si ili u što vjeruješ, znači da kompromitiraš sebe i svoje potrebe
Ao je riječ "oprosti" ili "kriv sam" riječ koju nikada ne čuješ iz usta svojega partnera, tada nešto s vašom vezom i nije u redu.
Vidi originalni članak

Svrha veze ili braka je dvoje ljudi koji počinju živjeti zajedno jer jedno drugome daju ljubav i sreću. Ali vrlo često, nakon nekoliko godina zajedničkog (ili bračnog života), partneri ponekad više ne osjećaju taj isti sklad. Različiti su razlozi zašto, no uzrok raspada veze mogu biti ili žena ili muškarac. Sve ovisi o situaciji, a u ovom slučaju, psiholozi su za VivMag odlučili nabrojati najčešćih pet načina na koje upravo muškarci budu uzrok prekida veze.

(Emocionalno) napuštanje u vezi

Jedno od najtežih iskustava u vezi s kojima se mnoge žene suoče u svojem životu jest onaj osjećaj izoliranosti kada partner ili suprug emocionalno napusti vezu. 

Mnoge će žene potvrditi kako se njihovi najveći strahovi svode na izolaciju i uskraćenost. Kad se žena osjeća napuštenom od  partnera, ona većinom tada prelazi u napadački sustav te često zbog straha od napuštanja bira verbalni obračun ili vrijeđanje. No, važno je reći da kada žena u braku ili vezi počne suprugu ili partneru prigovarati kako 'nikada nije s njom te da provode malo zajedničkog (kvalitetnog) vremena', velika je šansa da se ona već tada osjeća napuštenom, a jednom kada par prestane provoditi vrijeme zajedno, emocionalna udaljenost između njih brzo raste.

Sasvim iskreno Ispovijest razvedene žene: 4 razloga zbog kojih me muž ostavio

Nedovoljna povezanost

Izuzetno je važno u vezi zadržati bliskost. Naravno, svaka osoba se želi osjećati neovisno, ali važno je zapamtiti da žene trebaju  emocionalnu povezanost. Dakle, žene žele znati kako je njihov partner proveo dan, što ga brine, o čemu sanja te koje ga misli tište. Također, za razliku od muškaraca, žene nemaju tendenciju tražiti trenutno rješenje problema koji im je sugovornik upravo podijelio. One žele saslušati partnera te izraziti svoje misli i osjećaje, a sve to ono je što muškarci često zaborave i ne rade.

Brzo rješavanje problema

Kao što smo već naveli, žene ne traže instant rješenja za probleme. Upravo suprotno, ako i kada se žena požali na nešto ili pretoči svoje teške misli u riječi, one to čine kako bi im njihov partner pomogao ublažiti teret toga što nose u sebi. One često tada ne žele čuti savjet, a pogotovo ne neko brzo rješenje prije nego što one uopće dovrše rečenicu. Većini muškaraca upravo je to problem - pažljivo slušati, podržati osobu i reagirati suosjećajno.

Nesvjesno uglavnom 8 stvari koje su muškarcima odbojne kod žena, a one to rade svaki dan

Ne priznavanje krivice

Ao je riječ "oprosti" ili "kriv sam" riječ koju nikada ne čuješ iz usta svojega partnera, tada nešto s vašom vezom i nije baš u redu. Borbe i sukobi su neizbježni, no sebičnost i tvrdoglavost su karakteristike koje ne bi trebale prevladavati niti u jednoj vezi, a često se dogodi da su upravo one razlog prekida mnogih parova.

Zadržavanje informacija za sebe ili općenito nedovoljna želja za razgovorom

Već smo također rekli da žene vole razgovarati i dijeliti svoje poteškoće s drugima, pogotovo sa svojim partnerom. No, često isto ili makar jedan dio toga očekuju i od njega zauzvrat. Zatvaranje i odbijanje razgovora često je korak koji najviše povrijedi žensku osobu, pogotovo ako se to dogodi usred prepirke. Želja većine žena jest da se ljubavna veza temelji na povjerenju, zato je veoma bitno da i muška strana para iznese svoje osjećaje, barem ponekad, sve naravno ovisi o vašem međusobnom dogovoru. No, tamo gdje nema komunikacije, nema niti svijetle budućnosti. 

Bez predrasuda Najčešći razlozi za razvod braka starijih parova Očekivanja i stvarnost Dva najčešća razloga za razvod braka, a nijedan nije preljub

Posjeti missZDRAVA.hr