Nevjerojatna životna priča: nakon smrti sina, počela je mijenjati svijet oko sebe!

Vladica Djordjević
Vladica Djordjević, internacionalni voditelj tehnike Access Consciousness u svibnju dolazi u Zagreb predstaviti svoju novu knjigu koja prati njezinu nevjerojatnu životnu priču te smrt sina, koji je vrlo nasilno ubijen prije nekoliko godina te njezin put prema svjetlu i biranju života samog kada nam se dogodi nezamislivo.
Vidi originalni članak

Promocija knjige ˝Ti si izvor svoje snage, kreiraj život za kojim žudiš" održat će se 16.5. u 19 sati u Europskom domu. Vladica će u Zagrebu boraviti od 18 - 21.svibnja gdje će održati i trodnevni tečaj o tijelu po metodi Access Consciousnessa u Hotelu Dubrovnik ( Tečaj će voditi zajedno s Kass Thomas, također poznatom voditeljicom i motivacijskom govornicom). Vladica održava tečajeve diljem svijeta na kojima inspirira ljude da žive svjesnije i da kroz transformacijske procese iscijele svoje tijelo i život.

ZK: Uskoro stižete u Zagreb povodom promocije Vaše  knjige. Knjiga između ostalog govori i o vašoj privatnoj obiteljskoj tragediji, ubojstvu vašeg sina. Što vam je motiviralo da podijelite ovo iskustvo sa čitateljima i kako ste ponovno pronašli radost nakon tako velikog životnog gubitka?

Vodila sam radionice diljem svijeta nakon obiteljske tragedije koja mi se dogodila i kroz svaku radionicu osjetila sam energiju i doprinos mog sina, to su često drugi potvrdili na radionicama. Svaki put kada sam spominjala Ivana na radionicama, to je dovelo do suza, smijeha i jedne totalno drugačije perspektive života. Poslije toga primila sam različite poruke zahvalnosti polaznika kako sada gledaju drugačije na život i kako ih osnažujem sa spoznajom da je sve moguće promijeniti. Moja priča ih često budi iz njihovih problema i kažu: "Ako si ti mogla - što mogu onda ja? Drugo, željela sam da knjiga dobije svoj život i ode tamo gdje je potrebno jer sam uvjerena da moj sin radi kroz mene i sada je on poticaj drugima za bolji život. Ja se često pitam "Kakav doprinos ja mogu dati drugima i koji dar mogu biti na ovom svijetu"? Knjiga je odgovor na ovo pitanje. Knjiga me je naučila da je ranjivost velika snaga i ako mogu čitaoce inspirirati da biraju ranjivost, oslobodila sam ne samo sebe nego i još nekoliko ljudi. Ako ima nas više, koji ćemo tako dobiti pristup lakoće kojim možemo podizati vibraciju na zemlji i tako dati doprinos drugima i naravno našoj zemlji. Knjiga može stići na više mjesta koja ja ne mogu dosegnuti fizički.
 

ZK: Internacionalni ste voditelj tehnike Access Consciousness, možete li nam ukratko objasniti o kakvoj se tehnici radi, kakvi se alati koriste, kome je namijenjena i kakvi su rezultati?

Meta Access znači doći do točke gdje smo dovoljno svjesni da kreiramo promjenu u nama samima tako da možemo povećati mogućnost mijenjanja traume, drame i ludila prisutnih u životu.

Dodirom određene točke na glavi nestaju negativne misli i stavovi pa i depresija Aktiviraj točke za bolje raspoloženje!

Koriste se pitanja, energetski procesi i tjelesni procesi kako bi izašli iz procesa osuđivanja sebe i dobili ključ svjesnosti, te naravno došli do svojih kapaciteta i sposobnosti koje svi imamo, ali oni trenutno spavaju u nama i ne koristimo ih.

ZK: Vjerujete li da smo energetsko tijelo i da trebamo naučiti upravljati i mijenjati vlastitu energiju u odnosu s drugima i sa samim sobom?

Da naravno! Ne može se nitko promijeniti oko nas, samo mi možemo promijeniti naše točke gledišta, naše razmišljanje, ponašanje i navike i zatim se mijenja i svijet oko nas.

privlačna žena Privlačnost nema veze s izgledom već s ovim skrivenim adutom
 

ZK: Koja su Vaša temeljna životna načela i zdrave navike?

  1. Meditacija i yoga
  2. Koristim alate koje komuniciram
  3. Zdrava navika je i to što govorimo, mislimo i osjećamo. Oprezna sam kada govorim o sebi, pazim što govorim svom umu i svaki dan radim na tome da promijenim svoju energiju.
  4. Svaki dan čitam nešto pozitivno, slušam neki tečaj, i dajem sebi mogućnost da budem u prirodi i redovito vježbam.
  5. Upoznala sam svoje tijelo i pratim to što želi moje tijelo. Ne pijem, ne pušim, hranim se laganom hranom.
  6. Prakticiram zahvalnost za sve bez obzira da li je dobro ili loše. Svaku večer pitam se: Čemu mogu danas biti zahvalna i onda uništavam u svojim mislima sve što sam danas kreirala kako bi sutra počela nanovo
  7. Pozitivne misli i emocije su najzdravija hrana za vaš um.


ZK: Koja je najvažnija životna spoznaja do koje ste došli prilikom rada na sebi?

  • Radost je najmoćnija energija i mijenja sve
  • BITI prisutan u sadašnjem trenutku i u svom životu
  • Potvrditi sebe i svoju kreaciju i za dobro i za loše
  • Ne osuđivati sebe i druge
  • Ne davati preveliku važnost drugima i situacijama
  • Naučiti prihvaćati


ZK: Koje su najčešće emocionalne prepreke, kriva uvjerenja i strahovi koje ste uočili kod polaznika vaših tečajeva?

Vjerovanja koja smo pokupili kao istine i koja nas dovode u stanje nemoći. Blokade koje sami stvaramo nesvjesno. Većina ljudi plaše se što će drugi misliti o njima i njihovim izborima umjesto da se pitaju što bi oni zaista željeli stvarati u svom životu i koji doprinos oni mogu dati za promjenu koji traže od drugih? Važnost koju dajemo emocijama je velika prepeka za uspjeh i priče koje stalno pričamo, a ne poduzimamo nikakvu akciju koja bi nas dovela do promjene.

Strah od neuspjeha…i još puno toga …mogla bi vam pričati danima...

ZK: rad na sebi - mnogi kažu kako je zapravo težak i dugotrajan posao koji nikad ne prestaje?

Ako gledamo na rad na sebi kao da je težak onda nećemo sigurno nikada napraviti korak naprijed, ali ako ga gledamo iz znatiželje i s malo humora onda može biti jako zanimljiv i velika avantura na našem putovanju. I zašto bi ikad prestali raditi na sebi- život nikad ne staje, pa zašto bi mi? Dobro došli u vaš svijet koji ste stvorili i ako vam se nešto ne sviđa, napišite drugi scenarij i budite puni životom. I što ako na to ne bi gledali kao na rad nego kao na avanturu - da li bi sebe onda drugačije gledali?

ZK: Možete li otkriti jednu vježbu/meditaciju koju čitatelji mogu sami raditi kod kuće kako bi unaprijedili kvalitetu vlastitog života?


Vježba za dobro jutro i divan početak dana

Ostani u svom krevetu 3 minute prije nego što započneš dan. Stavi ruke na svoje lice, osjeti svoje lice u rukama. Udahni duboko i izdahni. Još jedanput.... Udahni duboko i izdahni.

Kaži sebi tri puta. Kakva energija i kakva svijest u prostoru mogu danas postati kako bi dan bio ljepši i lakši nego što ga mogu zamisliti? Hvala ti tijelo što si sa mnom i što si moj najbolji prijatelj.

Ustani iz kreveta. Podigni ruke gore iznad glave. Raširi prste na rukama i vizualiziraj povlačenje energije iz svemira kroz prste i ruke u ramena i neka ta energija prođe kroz tijelo u Majku Zemlju. Iz zemlje vuci energiju natrag u tijelo, kroz stopala, noge, u trbuh, u timus. Onda zamoli da ti se otvori krunska čakra i zamoli tijelo da uđe u balans i tako kreni u novi dan. Osjeti kako se puniš toplom energijom.

Počni tresti ruke dok su podignute prema gore, pa zatim dolje za trenutak i još malo kao da skidaš sa sebe sve negativne emocije koje su skupile tijekom spavanja i još malo…Osjećaš li kako se puniš toplinom?

Sada si spremna za novi dan i puna si energije i topline koju možeš širiti i pružiti drugima: Neka ti je radostan lagan i pun zabave. Dobro došla na ovaj svijet. Dobila si još jedan Novi dan! Što ćeš sada birati?

Više informacija na: www.vladicadjordjevic.com

Psihologinja Ljubica Uvodić Vranić savjetuje da se s prošlošću treba suočiti Psihologinja savjetuje: Kako živjeti i nositi se s lošim uspomenama?


 

Posjeti missZDRAVA.hr