Kako prepoznati ženu koja redovito doživljava orgazme?

shutterstock Dermatologinja Ava Shamban za HelloGiggles navodi da je glavna veza između orgazma i njegovane kože pojačana cirkulacija krvi
Kreme, losioni i serumi nisu jedini način kako kožu održati mekom i njegovanom. Sada znamo da njega kože podrazumijeva i pravilnu prehranu, dovoljno sna i što manje stresa, a istraživanja su pokazala da veliki učinak na kožu ima i redovno postizanje vrhunca
Vidi originalni članak

Definicija njege kože potpuno se promijenila u posljednjih nekoliko godina. Nekada je značila kombinaciju krema i seruma koje koristie kako bi njegovali kožu, no danas obuhvaća sve, od prehrane do stanja uma i količine sna. Znamo da sve ove stvari utječu na kožu, no jeste li znala da je njegovanu i meku kožu moguće ostvariti orgazmom?

Upravo takve rezultate potvrdilo je istraživanje provedeno na 40 odraslih žena. Prema tom istraživanju, postoji jaka poveznica između hormona koji se otpuštaju tijekom orgazma i zdravlja kože. Osim znanstvenih dokaza, tu si u praktični. Sigurno ste i sami primijetili da vaša koža sjaji nakon vrhunca, a to su primijetile i brojne kozmetičke kompanije pa je tako NARS prvi proizveo rumenilo pod nazivom Orgasm, a kasnije je izbacio i cijelu liniju proizvoda koji garantiraju svjež izgled. 

Brži tempo, bolji rezultati

Dermatologinja Ava Shamban za HelloGiggles navodi da je glavna veza između orgazma i njegovane kože pojačana cirkulacija krvi. Kako se približavamo vrhuncu, tako naš puls raste, a s njim i protok krvi što znači da svaka stanica u tijelu dobije više kisika, ali i drugih nutrijenata koji pomažu u obnavljanju i zaštiti kože. 
 

Orgazam opušta tijelo i sprječava pojavu akni

Osim što nam krv brže cirkulira tijelom, pojačava se i lučenje "hormona sreće" oksitocina te se smanjuje razina kortizola. Kortizol je hormon stresa koji je usko povezan s nastankom akni i drugih upalnih stanja kože, a može pogoršati i psorijazu ili ekcem, objašnjava Shamban. Također će nam orgazam pružiti mirniji i ugodniji san, a znamo da je san ključan ne samo za izgled kože nego i zdravlje cijelog organizma. 


Psiha i seks Muškarci s ovom osobinom bolje i brže dovedu ženu do orgazma

Estrogen igra važnu ulogu

Još jedan važan utjecaj redovitog postizanja orgazma je i povećana količina estrogena. Ava Shamban tvrdi kako je manje poznato da veća količina estrogena znači i elastičniju kožu jer se radi o hormonu koji je povezan s razinom kolagena u koži. Tako će vas svaki orgazam ne samo opustiti nego će vam pomoći da duže zadržite mladenački izgled. 

Koliko često je često?

Kada je u pitanju seks i orgazam, teško je pratiti zadane smjernice jer se radi o procesu koji ne možemo potaknuti na dodir gumba. Ovisno o tome koliko je velika vaša seksualna želja, postizati orgazam bilo bi dobro barem jednom tjedno ili češće. Istraživanje je pokazalo da 39 % žena u Americi koristi samozadovoljavanje kao najbolji oblik opuštanja. Možda bi najbolja ideja bila pratiti njihov primjer, ali i osluškivati svoje tijelo te mu pružiti opuštanje kroz orgazam kad ste raspoloženi za to.

i to je moguće 6 zapanjujućih načina kako možeš doživjeti orgazam bez dodira

Posjeti missZDRAVA.hr