Horoskop za svibanj za sve znakove

shutterstock Horoskop
Svibanj bi ove godine mogao biti jedan od najupečatljivijih mjeseca. Travanj je završio pomrčinom Sunca u znaku bika koja bi nekima mogla promijeniti život, a u svibnju ćeš biti spremna više vjerovati u sebe i isprobati nešto novo.
Vidi originalni članak

Mjesec počinje energetskim pomakom 2. svibnja kada Venera ulazi u znak ovna. S planetom ljubavi koji se kreće kroz strastvenog ovna, manje ćeš biti prožeta strahom, a također ćeš se ponašati pomalo impulzivno. Tvoja privlačnost će biti na vrhuncu, a tvoj trud će se napokon isplatiti. Bit ćeš željna slobode, ali planovi neće uvijek ići kako si se nadala. Možeš očekivati neočekivane događaje, informacije ili otkrića. 

Svima "omiljeni" retrogradni Merkur, stiže 10. svibnja, ovaj put u znaku blizanaca. Merkur je vladajući planet blizanaca, tako da možeš očekivati tipične pogreške pri komunikaciji, kašnjenje, tehnološke probleme i ljude iz svoje prošlosti. Sezona proljetnih pomrčina završava 15. svibnja pomrčinom Mjeseca u znaku škorpiona kada možeš očekivati završetke i sudbinske događaje. Možda ćeš se osjećati iscrpljeno i preopterećeno svim odgovornostima, ali je važno da u tim trenucima budeš nježna prema sebi i pustiš ono što ne možeš kontrolirati. 

Ovan

Stigao je jedan od najvažnijih mjeseci u godini za tebe. S Venerom, Marsom i Jupiterom koji se nalaze u tvom horoskopskom znaku ovog mjeseca, blistat ćeš i moći ćeš krenuti u potpuno novo poglavlje svog života. Ovo je službeni početak jednog od najsretnijih razdoblja u tvom životu! Njeguj svoju viziju i odluči kako bi željela izgraditi svoj život u nadolazećem desetljeću.

Sreća, ponovno rođenje i novi počeci su pred tobom. Financije, imovina i ulaganja bit će iznimno važne teme ovog mjeseca s pomrčinama koje će aktivirati tvoje sektore prosperiteta. Promjene su zajamčene. Međutim, pokušaj završiti stvari prije 10. svibnja, kada Merkur krene retrogradno, ali inače pokušaj pričekati s donošenjem odluka do lipnja. Mlad mjesec 30. svibnja mogao bi ti donijeti nove ideje i dašak svježeg zraka koji ti je potreban za bolju komunikaciju sa svijetom.

Bik 

Pomrčina Sunca koja se dogodila krajem travnja i dalje će biti prilično snažna sada jer krećeš u potpuno novo poglavlje svog života. Razmisli kako možeš ponovno stvoriti sebe i svoj put tako da se krećeš prema onome što te čini najsretnijom. Odnosi će također biti vrlo važni jer će se pomrčina Mjeseca događati u tvom partnerskom sektoru. Predodređena zajednica ili raskid suđeni su u ovo vrijeme. Zaruke ili brak bi se mogli dogoditi ako si u vezi, a ako nisi, mogla bi upoznati nekoga s dugoročnim potencijalom.

Možda ćeš početi raditi na iznimno važnom projektu iza scene koji će vjerojatno debitirati kasnije tijekom godine. Mladi Mjesec u tvom sektoru prosperiteta stiže 30. svibnja te bi se mogao pojaviti novi posao, povišica ili klijent. Međutim, pričekaj s potpisivanjem bilo kakvih ugovora dok retrogradni Merkur ne završi početkom lipnja. 

astro kutak Ovi horoskopski znakovi jako vole brbljati, ogovarati, tračati…

Blizanci

Svibanj će biti prožet sudbinskim događajima. Prvo što trebaš primijetiti je dolazak mnogih planeta u tvoj društveni sektor, što te čini popularnijim nego ikad! Ovaj trend trajat će do kraja listopada! Pripremi se za više zabave i užitka, a ako si slobodna, pokaži se. Mogla bi sresti nekoga tko će te oboriti s nogu. Sljedeća velika tema koju trebaš primijetiti vezana je za snažne pomrčine koje će utjecati na tvoju rutinu i vjerojatno skrenuti pozornost na tvoje mentalno i fizičko zdravlje.

Vjerojatno ćeš se zbog zdravlja ovog mjeseca povezivati s liječnicima ili specijalistima. Retrogradni Merkur počinje i u tvom horoskopskom znaku u svibnju, što bi sigurno moglo uzrokovati kašnjenja i zbrku nakon 10. svibnja pa pokušaj pustiti neka sve ide svojim tokom. Srećom, kada Sunce zapleše u tvom horoskopskom znak počevši od 20. svibnja, a mladi Mjesec u tvom znaku stigne 30. svibnja, imat ćeš još više prilika da stvoriš život iz snova.

Rak

Ovaj mjesec će biti pun događaja pa se pripremi. Očekuje te nalet sreće u profesionalnom životu pa ćeš skoro do kraja listopada biti u centru pažnje i vjerojatno ćeš vidjeti veliki profesionalni rast. Zatim će tvoj osobni život iskočiti jer ćeš se sigurno povezati s prijateljima, upoznati nove pa čak i imati lijepe romantične trenutke! Mogla bi se dogoditi i prekretnicu u ljubavnom životu, a sve to zbog pomrčina koje mijenjaju sudbinu pred tvojim očima. Pokušaj sve dogovore riješiti prije retrogradnog Merkura ili pričekaj s odlukama do kraja lipnja. Zbog mladog Mjeseca 30. svibnja ćeš se vjerojatno osjećati iscrpljeno stoga se odmori, opusti i pobrini za sebe.  

astro kutak Ovi horoskopski znakovi često vode tajni život

Lav 

U tvom profesionalnom životu vjerojatno će doći do velikih promjena zbog pomrčine koja je stigla krajem travnja, a još uvijek možeš vidjeti kako se sve promjene događaju tijekom mjeseca. Međutim, pokušaj završiti stvari prije retrogradnog Merkura 10. svibnja ili umjesto toga pričekaj s odlukama do početka lipnja, ako je moguće.

Pomrčina Mjeseca sredinom svibnja vjerojatno će uzrokovati ogromnu promjenu u tvom domu, kućanstvu ili obiteljskom životu i vjerojatno ćeš biti prilično emotivna, stoga se nemoj preopterećivati poslom tijekom tog vremena. Sljedeća velika tema za tebe usredotočuje se na potragu za novopronađenom mudrošću što će biti ključni fokus do kraja listopada. Možda ćeš htjeti istražiti svijet ili se pak vratiti u školu i radit na svojim sposobnostima. Na kraju mjeseca osjetit ćeš kako se društvene vibracije rasplamsaju nakon dolaska mladog mjeseca 30. svibnja pa se opusti i uživaj.

Djevica

Ako je netko sposoban žonglirati s milijun stvari, onda si to ti. Ipak, u svibnju bi se tvoje vještine mogle testirati. Tvoji odnosi postaju još dublji jer se mnogi planeti uzdižu u tvoj sektor intimnost, a ovo razdoblje intimnosti moglo bi biti naglašeno sve do kraja listopada. S jedne strane, to ti daje priliku da istražiš dubinu ljubavi koju imaš, ali s druge strane, također može osigurati da i tvoja poslovna udruženja procvjetaju!

Retrogradni Merkur počinje 10. svibnja i prouzročit će zastoj u tvom profesionalnom životu, stoga daj sve od sebe i pokušaj završiti stvari prije ili pričekaj do 30. svibnja nakon mladog Mjeseca. Snažne pomrčine ovog mjeseca utječu na tvoje sektore komunikacije, znanja i putovanja, osiguravajući da će jedno od ovih područja sada biti vrlo važno. Mogla bi se vratiti u školu ili pak objaviti svoje ideje svijetu. Možda ćeš otkriti da su ljudi posvuda željni čuti što imaš za reći.

Vaga

Svibanj te poziva u nove avanture na osobnoj i profesionalnoj razini. Najuzbudljivija vijest od svih bit će dolazak mnogih planeta u tvoju sferu partnerstva, donoseći sreću, ljubav i sklad do kraja listopada. To predviđa da će sretne, zdrave veze postati još radosnije, a ako si slobodna mogla bi pronaći dugotrajnu vezu. Sljedeća velika tema bit će promjena oko tvog bogatstva, prihoda, imovine i ulaganja dok dvije snažne pomrčine potresaju ova područja tvog života.

Srećom, vjerojatno ćeš vidjeti više obilja, čak i ako jedan tok novca u ovom trenutku nestane jer bi još jedan bi mogao biti odmah iza ugla! Retrogradni Merkur zasigurno će unijeti pomutnju u tvoj život ovog mjeseca, budući da stiže 10. svibnja.

Škorpion

Stigao je jedan od najvažnijih mjeseci u tvom životu. Prva važna tema koju trebaš primijetiti odnosi se na odnose i kako oponaša druge. Pomrčina Sunca krajem travnja vjerojatno ti je donijela trenutak predanosti u ljubavi ili poslu, možda čak i zaruke ili brak. Ako si slobodna, možeš iskoristiti ovu energiju da pronađeš nekoga s dugoročnim potencijalom. Međutim, pomrčina Mjeseca 15. svibnja gurnut će te u središte pozornosti i donijeti veliki završetak, kulminaciju ili prekretnicu u pogledu toga da zakoračiš u svoju moć i ostaviš prošlost iza sebe.

Još jedna značajna tema ovog mjeseca bit će oko novih pogleda u tvom profesionalnom životu, s mnogim planetima koji ti donose više novca i prilika sve do kraja listopada. Tvoje fizičko zdravlje i izdržljivost također bi se trebali poboljšati zbog ove kozmičke sreće. Međutim, ako ti dolaze novi ugovori, pokušaj odgoditi potpisivanje između 10. svibnja i 3. lipnja, jer će Merkur biti retrogradan. 

astro kutak Superhoroskop i antihoroskop za sve znakove

Strijelac

Pripremi se da ubrzaš tempo jer će svibanj donijeti mnogo novih pomaka na tvom putu. Prije svega, snažne pomrčine koje uzrokuju promjene u tvom fizičkom i mentalnom zdravlju, što te vjerojatno dovodi u kontakt s liječnicima, specijalistima ili stomatologom! Iskoristi ovo vrijeme kako bi se dovela u bolju formu i ostavila loše navike iza sebe. Sljedeća velika tema bit će oko romantike, strasti i partnerstva ovog mjeseca. Budući da mnogi planeti migriraju u tvoj sektor ljubavi, kreativnosti i plodnosti, to će ti biti glavni prioritet od sada do kraja listopada.

Otvoreno je i područj eroditeljstva, a mogla bi se zbližiti i sa svojim partnerom, a ako si slobodna mogla bi pronaći srodnu dušu. Međutim, čuvaj se retrogradnog Merkura koji će započeti 10. svibnja i potrajati do 30. svibnja , odnosno mladog Mjeseca koji također ističe tvoje odnose. Ne donosi brze odluke do sredine lipnja, a ako se želiš ponovno povezati s bivšim, iskoristi drugu polovicu svibnja.

Jarac

Pripremi se za mjesec pun adrenalina. Prva glavna tema bit će oko uzbudljivih promjena u tvom osobnom životu. Pomrčina Sunca krajem travnja aktivirala je tvoj sektor romantike i plodnosti i mogla bi ti donijeti novi početak na ovom području s kojim ćeš se suočiti. Ako si slobodna, mogla bi pronaći srodnu dušu, a ako si u vezi mogla bi pronaći više strasti sa svojim partnerom. Sredinom mjeseca može se dogoditi emocionalni završetak prijateljstva jer netko može na kraju napustiti tvoj život, ali brzo ćeš ih zamijeniti još jednom novom vezom.

Sljedeće veliko područje fokusa za tebe bit će oko velikih promjena u tvom domu, kućanstvu ili obiteljskom životu jer će planeti do kraja listopada donositi sretan rast u ovim područjima! Mladi mjesec na kraju mjeseca utjecat će na tvoje zaposlenje i mogao bi ti donijeti novi projekt, posao ili odgovornost s kojom ćeš se nositi. 

Vodenjak

Svemir donosi potpuno novo poglavlje pred tebe. Pomrčina Sunca krajem travnja i dalje će biti prilično snažna, nudeći ti novo poglavlje u vezi s domom, obitelji ili kućnim brigama. Mogla bi se uskoro preseliti ili renovirati. Ipak, sredinom mjeseca tvoja će pozornost biti usmjerena samo na karijeru jer će pomrčina Mjeseca donijeti veliki pomak u tvom profesionalnom životu, promaknuće, pobjedu, nagradu ili čak kraj! Sljedeća velika tema za tebe ovog mjeseca bit će oko toga kako komuniciraš i prenosiš svoje ideje svijetu.

Mnogi planeti će energizirati tvoj um i glas od sada do kraj listopada. Mogla bi započeti s pisanjem, komunikacijskim vještinama, društvenim mrežama ili brendiranjem u sljedećim mjesecima. Posljednje što treba napomenuti je da će vjerojatno biti neke zabune oko romantike, djece, kreativnosti ili hobija tijekom većeg dijela mjeseca, posebno nakon 10. svibnja, ali srećom, mladi Mjesec 30. svibnja trebao bi donijeti dašak svježeg zraka.

Ribe

Sada se usredotoči na to kako možeš izgraditi svoje bogatstvo! Pomrčina ovog mjeseca natjerat će te da naučiš više o svijetu i vjerojatno kreneš na putovanja. Možda ćeš planirati važna putovanja sada i u godini koja dolazi ili ćeš pak shvatiti da je vrijeme da umjesto toga kreneš na intelektualna ili duhovna putovanja. Međutim, samo nemoj donositi nikakve značajne odluke kada je Merkur retrogradan od 10. svibnja do 3. lipnja što bi moglo izazvati neka previranja u vezi s kućnim ili obiteljskim situacijama. Srećom, mladi Mjesec 30. svibnja trebao bi donijeti bolje vibracije u vezi ovoga.

Astrologija i putovanja Top destinacije za svaki znak zodijaka u 2022.

Posjeti missZDRAVA.hr