8 koraka za romantični seks o kojem mnoge žene maštaju

Guliver/Shutterstock Mnogi parovi maštaju o istovremenom orgazmu
Romantični seks nešto je o čemu mnogi razmišljaju, pogotovo nakon gledanja nekog filma u kojem su svijeće i senzualna glazba prethodili samom činu spolnog odnosa. No, iako si možda i ti vidjela nekoliko sličnih spomenutih scena, to ne znači da su one namijenjene samo za filmove.
Vidi originalni članak

Romantični seks može imati različite oblike kod različitih ljudi, ali suština je u tome da se radi o povezivanju na emocionalnoj razini s partnerom, rekla je psihoterapeutkinja Aoife Drury za Cosmopolitan UK.

Razmišljanje o tome kako uvrstiti nešto novo u seksualni život nikada nije loša ideja. Bilo da želiš isprobati novi položaj, novu 'igračku' ili o tome samo želiš razgovarati sa svojim partnerom ili partnericom, važno je da izdvojiš vrijeme i svoj fokus usmjeriš na ono što istinski želiš. Kako bismo ti pomogli, donosimo ti osam načina kako lakše postići taj topli i romantični seks o kojem mnoge žene maštaju.

Razgovaraj sa svojim partnerom ili partnericom

Kao i o svakoj seksualnoj aktivnosti, razgovarati o tome što želiš raditi sa svojim partnerom uvijek je dobra ideja. Aoife predlaže da razgovaraš s partnerom o najromantičnijim seksualnim iskustvima koje ste imali zajedno i da razmislite o načinima kako ih ponovo stvoriti ili rekreirati. Također bi moglo biti korisno razgovarati o tome što točno romantični seks za vas oboje predstavlja. 

Koristi svoje osjećaje i maštu

Često se kaže da je mozak najvažniji spolni organ, pa upotreba mašte može dovesti do zaista sjajnog romantičnog seksa. Razmišljaj o načinima na koje možeš angažirati svoja čula, sugerira Aoife. "Započni s vizualima; isprobaj lagano prigušenu rasvjetu, možda neke svijeće. Dodir se može integrirati na toliko načina, od korištenja toplih ili hladnih predmeta poput voska ili leda, do implementacije seksualne igračke poput vibratora “, objasnila je Drury.

koronavirus Tinder upozorio svoje korisnike: Prenosi li se koronavirus i seksom?

Nauči 'jezik ljubavi'

Otkrivanje svojeg i ljubavnog jezika partnera odličan je način da bolje razumijete jedan drugoga, kaže Aoife. Svoj ljubavni jezik možeš naučiti razmišljajući o tome zbog čega se osjećaš voljenom. 

Nemoj žuriti

Romantični, pažljivi seks odnosi se na fokusiranje na sadašnjost i može biti izvrstan način povezivanja s partnerom, kaže Aoife. "Usredotoči se na ono što radiš u svakom datom trenutku. Budi svjesna onoga što se događa u tvojem tijelu i pokušaj ne dopustiti distrakcijama da ti preuzmu pažnju", sugerirala je.

Vrijeme je za masažu!

Masaže mogu biti vrlo jednostavan način povezivanja s partnerom, a mogu te i natjerati da počneš osjetilno i osjećajno razmišljati. Aoife preporučuje gledanje videozapisa na YouTubeu kako bi naučila neke vještine potrebne za masažu, kao i korištenje esencijalnih ulja poput ruže ili lavande za podizanje raspoloženja, ali i uključivanje mirisnih senzora.

Razgovarajte o svojim fantazijama

Dijeljenje osobne fantazije s partnerom može biti izvrstan način da se otvorite jedan prema drugom, kaže Aoife. "Ranjivost produbljuje vezu", kaže ona, ali i dovodi do nevjerojatno romantičnog seksa.

Žene nakon 35. godine češće doživljavaju orgazam Pet najčešćih zabluda o ženskoj seksualnosti nakon četrdesete

Nemoj se oslanjati samo na dodire

Postoji puno načina za nevjerojatan ne-penetrativan seks, ali intimnost uopće ne mora značiti dodir, kaže Aoife. "Stavi umirujuću pjesmu na pet minuta i gledajte jedno u drugo", kaže. "To se naziva promatranjem duše i tantričkom vježbom u povezivanju s partnerom."

Nemojte stati nakon vrhunca

"Intimnost ne mora završiti nakon što ste oboje doživjeli vrhunac", kaže Aoife. "Nastavite se ljubiti, grliti i ležati blizu. Oksitocin, ljubavni hormon, koji lebdi oko vas oboje, može pomoći u održavanju iskre."

Tko je dominantan u tvojoj vezi? Zašto žene privlače seksualno dominantni partneri? Znanost potvrdila Koliko često se parovi seksaju i koja je 'normalna' brojka?

Posjeti missZDRAVA.hr