Sedam antistres minuta za svaku ženu

Svaki dan provedi barem pola sata na suncu i svježem zraku, svoj životni prostor osvježi s eteričnim uljima mandarine i naranče te odvoji sedam minuta dnevno za čišćenje svog duha i tijela od stresa i loših misli, savjetuje dr. Meri Bura, koja ti otkriva i recept za opuštajuću proljetnu kupku
Vidi originalni članak

Izađi iz ureda, ručaj vani, prošeći

Promjena godišnjeg doba i dolazak toplijih, sunčanijih dana svima je izmamilo osmijeh na lice, ali kod mnogih je uzrokovalo i umor, promjenu raspoloženja i malaksalost. Kako što bolje pripremiti organizam za proljetne dane i očistiti toksine iz tijela, objasnila nam je dr.med Meri Bura, voditeljica Holističkog centra Mulier.

'Proljeće je predivno, ali ponekad se osjećamo iscrpljeno. Pripazi da ipak doziraš izlaganje sunčevim zrakama, ali pritom vodi računa da svaki dan provedeš barem pola sata na suncu. Izađi iz ureda, ručaj vani, prošeći. Pij vitamin C, sigurno ti neće naškoditi'.

Pij mlaku vodu s limunom i vitaminom C

'Svakodnevno se trebaš posvetiti svom tijelu i duhu, barem na 7 minuta. Nakon što ujutro natašte popiješ mlaku vodu s limunom i vitaminom C ili topli čaj, trebaš isprazniti crijeva. To se radi prije doručka, po mogućnosti.  Za doručak si pripremi koju jabuku, krušku, naranču, suhe šljive i puno tekućine.

Ostavi tih simboličnih 7 minuta, duboko udahni, izdahni i nastavi duboko disati i istezati se u svim smjerovima, kako ti je najugodnije. Koliko traje udah toliko traje otvaranje tijela (prvenstveno grudi i ramena), a koliko traje izdah toliko traje istezanje. Uživaj u istezanju i disanju. I probaj misliti na ništa'.

Najvažnija je jutarnja detoksikacija

'Najvažnija detoksikacija je svako jutro ići na toalet, ujutro piti puno tekućine i jesti puno svježeg voća kroz cijelo jutro. Na taj način oslobađamo tijelo od otrova, neprobavljene hrane, tereta koji sprječava da se novo uneseni hranjivi sastojci apsorbiraju. U tijeku dana što više treba obraćati pažnju na svoje disanje, što više duboko disati, i što manje zadržavati dah u stresnim situacijama', savjetuje dr. Meri Bura.

Pogledaj i ostale odgovore od dr.Meri Bura.

Proljetni recepti

Savjeti za proljetno buđenje:

  • koristi eterična ulja mandarine, naranče i eukaliptusa da osvježiš svoj životni prostor
  • par puta tjedno pripremi opuštajuću kupku u koju ćeš nakapati: 6 kapi melise ili lavande da ti smiri organizam, nježno te uspava i pripremi za odmor
  • svakodnevno se izmasiraj s prirodnom spužvom za tijelo na suhu kožu
  • pij čaj od peršina
  • idi na spavanje prije 22 sata i bit ćeš svježija i veselija
Posjeti missZDRAVA.hr