Pet grešaka koje mnoge žene rade kada dođu hladniji dani

Guliver/Shutterstock
Pogrešno se tuširamo, odupri se želji da se dugo polijevaš vrućom vodom rano ujutro. Tuširaj se toplom vodom, ali ne dulje od 15 minuta, jer ćeš u suprotnom narušiti količinu lipida u koži koji su zaslužni za prirodno vlaženje kože.
Vidi originalni članak
  • Ne štitimo ruke - starenje kože prvo se vidi na osjetljivom području šaka pa ga treba dobro njegovati. Njega ruku ne uključuje samo pranje ruku nježnim i kremastim sapunima te redovito nanošenje hidratantnih krema, već i nošenje odgovarajućih rukavica.
  • Zaboravljamo piti vodu - tijekom ljetnih vrućina nije teško slijediti upute o ispijanju odgovarajuće količine vode, ali u hladnijim mjesecima na to često zaboravljamo. Zimi tijelo grijemo bezbrojnim šalicama vrućeg čaja i kave. Voda nije samo gasitelj žeđi već omogućava i niz drugih važnih tjelesnih funkcija. Između ostalog, utječe na vlažnost kože. Ne zaboravi na svojih šest do osam čaša obične vode svakog dana.

  • Zapostavljamo njegu stopala - samo zato što u hladnijim mjesecima ne nosimo japanke i otvorene sandale ne znači da moramo zaboraviti na njegu stopala. Podvrgavaj se redovitoj pedikuri – bez obzira činiš li to u kozmetičkom salonu svakih pet do šest tjedana ili se prepuštaš vlastitom beauty tretmanu svakog tjedna.
  • Zaboravljamo na usne - koža usana je vrlo osjetljiva i tanka pa je aplikacija zaštitnih sredstava posebno važna tijekom hladnih mjeseci. Prije izlaska iz kuće nanesi balzam za njegu usana. Tako ćeš ih zaštititi od isušivanja i spriječiti pucanje kože.

Što poduzeti ako su ti ruke i dalje suhe iako ih redovito mažeš?

Posjeti missZDRAVA.hr