Kako koža reagira na stres uzrokovan poslom?

Thinkstock
Kad osoba proživljava stres bilo zbog traženja novog posla ili strepnje da zadrži postojeći to se može negativno odraziti na kožu zato što u takvim situacijama dolazi do usvajanja loših prehrambenih navika i zanemarivanja aktivnosti koje opuštaju.
Vidi originalni članak

U ovom razdoblju mnoge se žene počinju svakodnevno šminkati, a neke čak i ne skidaju šminku baš svaku večer ili to pak ne čine na pravilan način. Sve to uzrokuje pojačanu produkciju masnoće, nagomilavanja nečistoća i začepljenje pora i na kraju, pojavu mitesera i akni. U radnom okruženju krije se još jedan rizik: često dodirivanje lica rukama i držanje telefonske slušalice uz obraz također mogu izazvati pojavu infekcije.

Kako izbjeći akne te siv i umoran izgled lica?

Uhodavanje u novi posao obično znači i pojačanu osjetljivost kože i povremenu pojavu akni, što ipak ne traje dugo. Međutim, preporučuje se da započneš nešto agresivniji režim čišćenja. Umivaj se svaku večer preparatom koji sadrži salicilnu kiselinu – tako ćeš ukloniti višak sebuma i sloj izumrlih stanica s kože. Navečer, nakon čišćenja, u kožu lica obavezno utrljaj losion s 10 posto (ili više) glikolne kiseline. Jednom tjedno stavljaj sumpornu masku.
 

Posjeti missZDRAVA.hr