Zobena kaša inspirirana tiramisuom drži šećer pod kontrolom
Zobena kaša inspirirana tiramisuom
Tiramisu, klasični talijanski desert, poslužio je kao inspiracija za ove zobene pahuljice. Instant espresso prah daje dašak gorčine jelu, koja se sjajno isprepleće s gorčinom javorovog sirupa. Svaku porciju treba preliti jogurtom ili te posuti kakaom kako bi jelo dobilo izgled klasičnog tiramisua. Sastojci su za četiri porcije.
Sastojci:
- 1, 5 šalice bademovog napitka
- šalica jogurta, može i grčki
- 2 1/2 žlice javorovog sirupa (podijelite ih)
- 2 žlice chia sjemenki
- 2 čajne žlice instant espresso praha
- 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
- 1/2 čajne žlice soli
- 1 1/2 šalica zobi
- 1 1/4 čajne žlice kakao praha (podijeljene)
Priprema
1. U većoj zdjeli umutite bademovo mlijeko, 1/4 šalice jogurta, 1 1/2 žlice javorovog sirupa, chia sjemenke, espresso prah, vaniliju i sol. Dodajte zob i miješajte dok se potpuno ne prekrije. Pokrijte folijom i ostavite u hladnjaku najmanje četiri sata.
2. Pomiješajte preostalih 3/4 šalice jogurta i 1 žlicu javorovog sirupa u maloj posudi.
3. Za posluživanje stavite 2/3 šalice mješavine zobi u malu staklenku ili zdjelu. Prelijte s tri žlice mješavine javorovog sirupa i jogurta. Upotrijebite malo fino sito i prosijte 1/4 žličice kakaa.
Izvor za recept: Eating Well